NEWSMOTO

MotoGP Άσσεν: Ο Miller έκανε την έκπληξη στη βροχή!

Ελλάδα 22:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MotoGP Άσσεν: Ο Miller έκανε την έκπληξη στη βροχή!

NEWSMOTO

MotoGP Άσσεν: Ο Miller έκανε την έκπληξη στη βροχή!

NEWSMOTO

Απίστευτος σε εξέλιξη και με αναπάντεχο τελικό αποτέλεσμα ήταν ο όγδοος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος του MotoGP, που έλαβε χώρα στο Άσσεν της Ολλανδίας. Νικητής αναδείχθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Jack Miller που… επιβίωσε της βροχής.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο αγώνας ξεκίνησε σε βρεγμένο οδόστρωμα, με τον αναβάτη έκπληξη των κατατακτήριων, τον Scott Redding, να παίρνει τα ηνία όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα. Όμως μόλις στην πρώτη στροφή ο αναβάτης της Pramac Ducati έκανε λάθος, με αποτέλεσμα να πέσει έβδομος και στην πρωτοπορία να περάσει ο Valentino Rossi με την εργοστασιακή Yamaha, με τον Andrea Dovizioso με την εργοστασιακή Ducati, τη Suzuki του Aleix Espargaro, την εργοστασιακή Honda του Marc Marquez και τον Jorge Lorenzo να ακολουθούν.

Όμως αυτός που τραβούσε τα βλέμματα ήταν ο Yonny Hernandez. Ο αναβάτης της Aspar Ducati είχε φορέσει τη μαλακή γόμα ελαστικών και «πετούσε» με την πίστα να στεγνώνει, κερδίζοντας συνεχώς θέσεις. Ενώ οι ανακατατάξεις έδιναν και έπαιρναν, ο Hernandez κατάφερε μόλις στον τρίτο γύρο να βρεθεί στην πρωτοπορία! Βίοι αντίθετοι με τον Lorenzo που ακολουθούσε την αντίθετη διαδρομή, είχε πέσει μόλις 17ος!

Advertisement
Advertisement

assen16-rossi-leads-hondas-a640

Ο Hernandez ήλεγχε τη διαφορά από το δίδυμο Rossi-Dovizioso ενώ τέταρτος είχε σκαρφαλώσει ένας άλλος οδηγός-έκπληξη, ο Danilo Petrucci της Pramac Ducati, που είχε κάνει την ίδια επιλογή ελαστικών. Όμως στον ένατο γύρο, οι ισορροπίες άλλαξαν ξανά καθώς άρχισε πάλι να βρέχει!

Ο Hernandez έπεσε στην πρώτη στροφή, την ώρα που ο Dovizioso είχε περάσει τον Rossi, αναλαμβάνοντας την πρωτοπορία. Πίσω τους ακολουθούσαν οι Petrucci, Redding και Iannone, με τον Ιταλό να πέφτει θύμα της βροχής που πλέον είχε δυναμώσει για τα καλά. Το ίδιο και η μάχη για τη νίκη, με τους τέσσερις προαναφερθέντες να χωρίζονται πλέον από ελάχιστες διαφορές.

Advertisement

Δώδεκα γύρους πριν το φινάλε, οι Petrucci-Redding πέρασαν τον Rossi, μάλιστα ο Petrucci βρέθηκε μπροστά και από τον Dovizioso αλλά κάπου εκεί, ήρθε καθεστώς κόκκινης σημαίας. Η βροχή είχε δυναμώσει τόσο που αποφασίστηκε η διακοπή της δράσης. Ήταν χαρακτηριστική η δήλωση του Redding που ανέφερε πως δεν έβλεπε τίποτα και πως ήταν τρομακτικές οι συνθήκες. Δεδομένου πως ίσχυε η κατάταξη του γύρου πριν τη διακοπή, όταν είχαμε επανεκκίνηση, οι αγωνοδίκες επανέφεραν στην πρώτη θέση τον εργοστασιακό αναβάτη της Ducati, με τους Petrucci-Rossi να εκκινούν πλάι του.

assen16-rossi-b640

Advertisement

Με την επανεκκίνηση, οι συγκινήσεις χτύπησαν ξανά κόκκινο αφού ξαφνικά βρέθηκε μπροστά ο Marquez αλλά μόνο για λίγο, με τους Rossi, Dovizioso να είναι πάλι μπροστά του στον πρώτο γύρο του… δεύτερου μέρους του αγώνα του Άσσεν. Και κάπου εκεί άρχισαν πάλι οι απώλειες. Πρώτα ο Petrucci, μετά ο Bradley Smith, έπειτα ο Dovizioso που έχασε τον έλεγχο στη στροφή 12 και λίγο αργότερα, ακόμα και ο Rossi!

Έτσι για τη νίκη βρέθηκαν να μονομαχούν από το πουθενά, ο Marquez και ο Miller, με τον αναβάτη της δορυφορικής ομάδας της Honda, Marc VDS, να περνάει τον πρώην πρωταθλητή εννέα γύρους πριν το τέλος. Και δεν κοίταξε ξανά πίσω. Ο Marquez μάζευε πολύτιμους βαθμούς ενώ οι μεγάλοι του αντίπαλοι ήταν εκτός άρα δεν πήρε ρίσκα ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Redding, που μόλις δύο γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας, πέρασε τον Pol Espargaro!

assen16-lorenzo-a640

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη:

1  Jack Miller Honda 22’17.447
2  Marc Marquez Honda 22’19.438
3  Scott Redding Ducati 22’23.353
4  Pol Espargaro Yamaha 22’27.259
5  Andrea Iannone Ducati 22’35.282
6  Hector Barbera Ducati 22’36.139
7  Eugene Laverty Ducati 22’40.052
8  Stefan Bradl Aprilia 22’41.050
9  Maverick Viñales Suzuki 22’43.595
10  Jorge Lorenzo Yamaha 22’45.051
11  Tito Rabat Honda 23’39.277
12  Dani Pedrosa Honda 24’11.816
13  Bradley Smith Yamaha
Ret  Alvaro Bautista Aprilia
Ret  Michele Pirro Ducati
Ret  Valentino Rossi Yamaha
Ret  Aleix Espargaro Suzuki
Ret  Andrea Dovizioso Ducati
Ret  Danilo Petrucci Ducati
Ret  Cal Crutchlow Honda
Ret  Yonny Hernandez Ducati