Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Αργεντινή: Έμεινε όρθιος ο Vinales!

Ελλάδα 15:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Αργεντινή: Έμεινε όρθιος ο Vinales!

NEWSMOTO

MotoGP Αργεντινή: Έμεινε όρθιος ο Vinales!

NEWSMOTO

Μετά τη νίκη στο νυχτερινό MotoGP του Κατάρ, ο Maverick Vinales θριάμβευσε και στην Αργεντινή! Έτσι ο εργοστασιακός αναβάτης της Yamaha έκανε το δύο στα δύο, ξεκινώντας με ιδανικό τρόπο τη σεζόν!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis, [email protected])

Ο Ισπανός εκκίνησε μόλις έκτος αλλά κέρδισε άμεσα τρεις θέσεις, πέρασε και την LCR Honda του Cal Crutchlow στον τρίτο γύρο και ένα πέρασμα μετά «κληρονόμησε» την πρωτοπορία όταν ο pole man, Marc Marquez, είχε πτώση στη στροφή 2!

Από εκεί και πέρα ο Vinales δεν απειλήθηκε και έτσι έφτασε στην συνολικά τρίτη επιτυχία του στην κορυφαία κατηγορία των δύο τροχών, αποκτώντας από νωρίς και βαθμολογικό προβάδισμα.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα η Yamaha έκανε το 1-2, με τον Valentino Rossi να περνάει τον Crutchlow στον 19ο από τον 25ο γύρο του αγώνα στο σιρκουί Τέρμας ντε ρίο Όντο. Ο Βρετανός αρκέστηκε στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου.

Τέταρτος τερμάτισε ο Alvaro Bautista για τη δορυφορική Aspar Ducati, παρότι τρέχει με μοτοσυκλέτα του 2015, ενώ το Top5 συμπλήρωσε ο αναβάτης αποκάλυψη της πρεμιέρας, ο Johann Zarco της Tech 3 Yamaha.

Advertisement

Στη λίστα των πτώσεων ήταν ακόμα ο Dani Pedrosa που το έχασε στην ίδια στροφή με τον Marquez (καταραμένη για τη Honda), ο Jorge Lorenzo που είχε επαφή με τη Suzuki του Andrea Iannone στην πρώτη στροφή αλλά και ο teammate του στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati, Andrea Dovizioso, αυτός μετά από επαφή με την Aprilia του Aleix Espargaro.

Αναλυτικά η κατάταξη: