Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP: Άρχοντας ο Λορένθο

Ελλάδα 0:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP: Άρχοντας ο Λορένθο

NEWSMOTO

MotoGP: Άρχοντας ο Λορένθο

NEWSMOTO

Μία επιβλητική νίκη πανηγύρισε στο MotoGP του Μουτζέλο ο Χόρχε Λορένθο. Ο αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha διεύρυνε έτσι και το προβάδισμα του στη βαθμολογία! Ουσιαστικά η νίκη για τον Ισπανό κρίθηκε στη πρώτη στροφή του 23ων γύρων αγώνα στο ιταλικό σιρκουί. Εκεί ο Λορένθο πέρασε τον κάτοχο της πολ ποζίσιον, Ντάνι Πεντρόσα και με μοναδική εξαίρεση ένα μικρό λάθος στα φρένα για τη Σαν Ντονάτο στον 3ο γύρο, δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα.

Advertisement
Advertisement

Έχτισε σύντομα διαφορά ασφαλείας και είδε πρώτος τη καρό σημαία, με προβάδισμα πέντε δευτερολέπτων από τον ανταγωνισμό. Αυτή ήταν η 5η φετινή νίκη του σε εννέα αγώνες και το βαθμολογικό του προβάδισμα ανέβηκε πάλι στους 19 πόντους.

Η Honda του Πεντρόσα πέρασε δεύτερη τη γραμμή του τερματισμού, παρά την αρχική πίεση από τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο της Yamaha Tech 3 που τελικά αρκέστηκε στη 3η θέση.

Για τον Κέισι Στόνερ, ήταν ένας αγώνας που θέλει να ξεχάσει πολύ γρήγορα. Έκανε κακή εκκίνηση κι έπεσε στη όγδοη θέση. Προσπάθησε να ανακάμψει, ανέβηκε πέμπτος αλλά τότε είχε πτώση που τον έριξε δέκατο. Τελικά, τερμάτισε στην απογοητευτική όγδοη.

Advertisement
Advertisement

Ποιους είχε μπροστά του; Τον τέταρτο Στέφαν Μπραντλ της LCR Honda, τον τοπικό ήρωα Βαλεντίνο Ρόσι με τη Ducati, που έκανε έναν από τους καλύτερους φετινούς του αγώνες, τον Καλ Κράτσλοου της Yamaha Tech 3 και την έτερη Ducati του Νίκι Χέιντεν.