Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP: Άνετη νίκη Pedrosa στο Άραγκον

Ελλάδα 10:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MotoGP: Άνετη νίκη Pedrosa στο Άραγκον

NEWSMOTO

MotoGP: Άνετη νίκη Pedrosa στο Άραγκον

NEWSMOTO

Την τέταρτη και ίσως την πιο εύκολη φέτος νίκη του πανηγύρισε ο Ντάνι Πεντρόσα. Ο εργοστασιακός αναβάτης της Honda επικράτησε στην πίστα του Άραγκον και μείωσε τη διαφορά από τη κορυφή της βαθμολογίας. Ο Ισπανός πέρασε στον έκτο γύρο τον συμπατριώτη του, Χόρχε Λορένθο, και δεν κοίταξε ξανά πίσω. Από τη πλευρά του, ο εργοστασιακός αναβάτης της Yamaha που είχε την pole position, προτίμησε να αποφύγει κάθε ρίσκο και να φτάσει με ασφάλεια στον τερματισμό, παίρνοντας πολύτιμους βαθμούς.

Advertisement
Advertisement

Άλλωστε είναι το μεγάλο φαβορί, αφού διατηρεί προβάδισμα 33 πόντων, με μόλις τέσσερις γύρους να απομένουν για το φινάλε της σεζόν. Για την ιστορία, η διαφορά των δύο στο φινάλε του δέκατου-τέταρτου αγώνα του 2012, ήταν στα 6.472 δευτερόλεπτα.

Κι αν στη κορυφή δεν είχαμε συγκινήσεις, για το χαμηλότερο σκαλί του βάθρου έγινε μεγάλη μάχη ανάμεσα στους δύο αναβάτες της Yamaha Tech 3. Τελικός νικητής αυτός, με διαφορά μόλις ενός δεκάτου του δευτερολέπτου, ήταν ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο, αφήνοντας πίσω του τον Καλ Κράτσλοου.

Στη πέμπτη θέση βρέθηκε η εργοστασιακή Yamaha του Αμερικανού Μπεν Σπις και ακολούθησαν ο Αλβάρο Μπαουτίστα για τη Honda Gresini, ο Τζόναθαν Ρία για την εργοστασιακή ομάδα της Honda, ο Βαλεντίνο Ρόσι για τη Ducati, ο Καρέλ Έιμπραχαμ για την Cardion AB Motoracing και ο Αλέιξ Εσπαργκάρο που ήταν ταχύτερος εκ των οδηγών με μοτοσυκλέτες CRT.
[nggallery id=655]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement