Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Αμερικής Sprint: Ανίκητος ο Βινιάλες στο COTA

Ελλάδα 20:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Αμερικής Sprint: Ανίκητος ο Βινιάλες στο COTA

NEWSMOTO

MotoGP Αμερικής Sprint: Ανίκητος ο Βινιάλες στο COTA

NEWSMOTO

Ο Μάβερικ Βινιάλες ήταν ο μεγάλος νικητής του Αγώνα Sprint στο Τέξας φέρνοντας την Aprilia στην κορυφή για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Advertisement
Advertisement

Η pole position του Μάβερικ Βινιάλες κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν με τον Ισπανό να έχει τον πρώτο λόγο και στον Αγώνα Sprint. Ο αναβάτης της Aprilia, ακριβώς όπως και στην Πορτογαλία, κατάφερε να κατακτήσει μια πανάξια νίκη το Σάββατο στην Αμερική θυμίζοντας τον εξαιρετικό αναβάτη που γνωρίσαμε στη Suzuki και τη Yamaha.

Από το ξεκίνημα του αγώνα ο Βινιάλες έδειξε ότι δύσκολα θα μπορέσει κάποιος να τον σταματήσει, έχοντας τον καλύτερο ρυθμό. Είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και τελικά έφτασε στη δεύτερη φετινή του νίκη σε Sprint.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο μάστερ της COTA, Μαρκ Μάρκεθ. Ο Ισπανός της Gresini Ducati έκανε καλή εκκίνηση και αμέσως βρέθηκε στη μάχη του βάθρου. Δεν κατάφερε να απειλήσει τον Βινιάλες για τη νίκη, αλλά έδειξε ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση για να κάνει κάτι ακόμα καλύτερο την Κυριακή στον αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Το βάθρο συμπλήρωσε ο μαχητικός Χόρχε Μαρτίν με την Pramac Ducati. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας από την 6η θέση προσπάθησε να κάνει έναν ήρεμο αγώνα για να μαζέψει όσους περισσότερους βαθμούς μπορούσε. Τελικά η 3η θέση ήταν το καλύτερο που κατάφερε, επεκτείνοντας τελικά τη διαφορά του στη βαθμολογία.

Στην 4η θέση τερμάτισε ο εκπληκτικός rookie Πέδρο Ακόστα με την KTM της GasGas Tech3 και την εξάδα έκλεισαν οι Αλέιξ Εσπαργκαρό και Ένεα Μπαστιανίνι. Στους βαθμούς κατάφεραν επίσης να μπουν οι Μίλερ, Μπανάια και Ραούλ Φερνάντεζ, με τον Μπίντερ να μένει μόλις στην 12η θέση.

Την Κυριακή στις 22:00 έχουμε το Grand Prix της Αμερικής.

Advertisement

Αποτελέσματα Αγώνα Sprint