Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Με άγριες διαθέσεις έφτασε η νέα BMW F900GS (+video)

Ελλάδα 20:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με άγριες διαθέσεις έφτασε η νέα BMW F900GS (+video)

NEWSMOTO

Με άγριες διαθέσεις έφτασε η νέα BMW F900GS (+video)

NEWSMOTO

Η BMW Motorrad παρουσίασε την ολοκαίνουρια F900GS βάζοντας δύσκολα στους αντιπάλους της.

Advertisement
Advertisement

Η οικογένεια των GS της BMW Motorrad απέκτησε τρία νέα μέλη, τα F900GS, F900GS Adventure και F800GS. Το μοντέλο ωστόσο που είναι καινούριο στον σχεδιασμό, στα τεχνικά χαρακτηριστικά και την φιλοσοφία είναι η F900GS.

Η BMW Motorrad δεν μπορούσε να αφήσει τους αντιπάλους της να αλωνίζουν σε μια κατηγορία (Off-Road Adventure) που πάντα κατείχε μια ισχυρή θέση και αποφάσισε να δημιουργήσει την δυναμική F900GS. Πρόκειται για μια μοτοσικλέτα σχεδιασμένη για περιπέτεια και εξερευνήσεις με αυξημένες χωμάτινες δυνατότητες και την σφραγίδα ποιότητας της BMW.

Advertisement
Advertisement

Στην καρδιά της F900GS χτυπάει ο αναβαθμισμένος δικύλινδρος σε σειρά των 895 κ.εκ. (από 853 κ.εκ.) ο οποίος αποδίδει 105 ίππους και 93 Nm ροπής. Το σύνολο συνοδεύεται από εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα που περιλαμβάνουν πολλαπλές επιλογές οδήγησης, ABS Pro ρυθμιζόμενο, σύστημα quickshifter και Dynamic Traction Control.

Ίσως η σημαντικότερη αναβάθμιση της μοτοσικλέτας είναι στο βάρος της. Η BMW Motorrad σχεδίασε τα πάντα από την αρχή και κατάφερε συνολικά να μειώσει το βάρος της F900GS κατά 14 κιλά. Νέο ρεζερβουάρ, νέα εξάτμιση της Akrapovic, νέο υποπλαίσιο και νέο πλαίσιο έχουν συμβάλει σε αυτήν την σημαντική μείωση του βάρους.

Advertisement

Οι αναρτήσεις είναι επίσης καινούριες με ανεστραμμένο ρυθμιζόμενο πιρούνι της Showa εμπρός και μονό αμορτισέρ πίσω με αυξημένη διαδρομή. Η BMW Motorrad προσφέρει επίσης το πακέτο Enduro το οποίο προσθέτει ηλεκτρονική ρύθμιση στις αναρτήσεις και εργοστασιακές αναρτήσεις. Τα φρένα και οι τροχοί είναι επίσης ενισχυμένοι με ακτινωτές ζάντες 21 ιντσών εμπρός, ενώ η αλυσίδα είναι M Endurance αυξημένης ανθεκτικότητας.

Advertisement

Στον τομέα του εξοπλισμού η F900GS διαθέτει μεγάλη οθόνη TFT 6,5 ιντσών με σύστημα συνδεσιμότητας, αλουμινένιο σταντ, enduro μαρσπιέ, LED φώτα, θερμαινόμενα grip και προστατευτικές χούφτες. Η καινούρια μοτοσικλέτα της BMW Motorrad αναμένεται να κοστίζει στην Ελλάδα 14.500 ευρώ.

Δείτε τη νέα F900GS.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι είναι το BMW Motorrad Welt που θα παρουσιαστεί η R1300GS;
BMW Motorrad: Στο Βερολίνο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Customizing
Με άρωμα Dakar ο νέος πρεσβευτής της BMW Motorrad Hellas