Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Με αυτό το scooter μπαίνει η MBP στη ζωή μας

Ελλάδα 6:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με αυτό το scooter μπαίνει η MBP στη ζωή μας

NEWSMOTO

Με αυτό το scooter μπαίνει η MBP στη ζωή μας

NEWSMOTO

Η MBP μας συστήνεται στην Ελλάδα με ένα πολύ ενδιαφέρον και ποιοτικό scooter στην κατηγορία των 300 cc.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα σημαντικότερα νέα -αν όχι το σημαντικότερο- της χρονιάς που διανύουμε είναι η δημιουργία της εταιρείας MBP (Moto Bologna Passionne). Κάτω από την ομπρέλα του κολοσσού Keeway Motor και με έδρα την Μπολόνια της Ιταλίας, η MBP φιλοδοξεί να εισέλθει στην αγορά της Ευρώπης με σύμμαχο τα ποιοτικά, τεχνολογικά προηγμένα και εκλεπτυσμένα δίκυκλά της.

Η Moto Bologna Passionne ξεκίνησε την πορεία της και στην Ελλάδα μέσω του Ομίλου Motoway. Το πρώτο και άκρως ενδιαφέρον μοντέλο που φέρνει η ιταλική μάρκα στη χώρα μας είναι το SC300.

Πρόκειται για ένα scooter στη δημοφιλέστατη κατηγορία των 300 cc το οποίο έρχεται να βάλει νέα δεδομένα στην αστική μετακίνηση με μοντέρνα εμφάνιση, πλούσιο εξοπλισμό και τεχνολογία αιχμής.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά, το scooter της MBP έχει έντονες σπορ γραμμές που εκπέμπουν δυναμισμό. Ταυτόχρονα, η σχεδιαστική ομάδα στην Ιταλία έχει προσθέσει την απαραίτητη φινέτσα προκειμένου το SC300 να γίνει γοητευτικό σε μεγάλο εύρος αναβατών κάθε ηλικίας και φύλου.

Το σημείο που κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι η μάσκα εμπρός με τα φουτουριστικά φωτιστικά σώματα. Οι δύο προβολείς σε σχήμα τραπεζίου δημιουργούν ένα επιθετικό σχέδιο το οποίο συνοδεύεται από μια δυναμική φωτεινή επιγραφή μέσω των DRL LED φώτων ημέρας.

Τα φλας είναι ενσωματωμένα στο φέρινγκ του scooter, ενώ ενδιαφέρον έχει η προσθήκη του πατώματος για τα πόδια που είναι μελετημένα για τη μέγιστη προστασία στον αναβάτη. Κινούμενοι προς τα πίσω, το scooter της MBP γίνεται όλο και πιο εκλεπτυσμένο με τον σχεδιασμό της ουράς και του φωτιστικού σώματος να είναι διακριτικό και μοντέρνο.

Advertisement

Το βλέμμα του παρατηρητή δεν μπορεί να αποφύγει τις όμορφες πολυάκτινες ζάντες, τους ποιοτικούς διακόπτες στο τιμόνι και τη μεγάλη ψηφιακή οθόνη TFT, ενώ το φινίρισμα σε κάθε σημείο του scooter είναι κορυφαίο.

Ένα από τα στοιχεία που κάνουν το νέο MBP SC300 να ξεχωρίζει είναι οι μικρές του διαστάσεις που δεν έχουμε συνηθίσει σε αυτήν την κατηγορία.

Advertisement

Αυτό βοηθάει πολύ στην καθημερινή μετακίνηση καθώς χωράει παντού, σταθμεύει πανεύκολα και ταυτόχρονα είναι ευρύχωρο και άνετο όσο όλα τα scooter της κατηγορίας του.

Το νέο SC300 είναι εξοπλισμένο με έναν μονοκύλινδρο, υδρόψυκτο κινητήρα 278 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 25 ίππους στις 7.000 σ.α.λ. και 24,5 Nm ροπής στις 6.750 σ.α.λ.

Την τροφοδοσία έχει αναλάβει σύγχρονο σύστημα ψεκασμού προσφέροντας ομαλή λειτουργία και οικονομία στο καύσιμο, ενώ η μετάδοση του αυτόματου CVT κιβωτίου ταχυτήτων είναι άμεση και γραμμική.

Advertisement

Ακόμα ένα στοιχείο που δίνει πόντους στο μηχανικό σύνολο του MBP SC300 είναι η αποδεδειγμένη αξιοπιστία του αφού ακολουθεί το σχεδιαστικό πρότυπο της Piaggio.

Στον τομέα της οδηγικής συμπεριφοράς το scooter της MBP είναι προσεκτικά δομημένο για να προσφέρει ασφάλεια και ευελιξία στον αναβάτη.

Το ατσάλινο πλαίσιο είναι ανθεκτικό και στιβαρό. Συνεργάζεται με ποιοτικές αναρτήσεις της ΚYB με τηλεσκοπικό πιρούνι 35 χιλ. εμπρός και δύο αμορτισέρ επίσης της KYB πίσω με ρύθμιση προφόρτισης και εξωτερικό δοχείο λαδιού.

Οι τροχοί είναι 13 ιντσών και τα φρένα έχει αναλάβει η J.Juan με δίσκο σε κάθε τροχό και σύστημα ABS. Η οδήγηση του SC300 είναι απολαυστική καθώς ο οδηγός έχει στα χέρια του ένα στιβαρό και ευέλικτο σύνολο.

Το χαμηλό βάρος των 151 κιλών ενισχύει την ανάλαφρη αίσθηση οδήγησης, ενώ το χαμηλό ύψος της σέλας (795 χιλ.) προσθέτει πρακτικότητα σε καθημερινή χρήση.

Ο εξοπλισμός του MBP SC300 είναι πλούσιος και ξεκινάει από την ψηφιακή οθόνη TFT 5 ιντσών με σύστημα συνδεσιμότητας Bluetooth, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί (Keyless), φιμέ ζελατίνα προστασίας, σύστημα ενημέρωσης πίεσης ελαστικών TPMS, θερμαινόμενα grip, κρυφό φωτισμό στους διακόπτες, ρεζερβουάρ καυσίμου 11,5 λίτρων και LED φώτα.

Το νέο MBP SC300 είναι διαθέσιμο σε τέσσερις χρωματισμούς από το δίκτυο συνεργατών της Motoway στην τιμή των 4.299 ευρώ.

Όλα τα στοιχεία του MBP SC300 μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ.