Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Μαύρος πειρασμός από την Μπολόνια

Ελλάδα 1:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μαύρος πειρασμός από την Μπολόνια

NEWSMOTO

Μαύρος πειρασμός από την Μπολόνια

NEWSMOTO

Η πανέμορφη κατασκευή του Rough Crafts μετατρέπει μια Ducati Monster σε ένα απίθανο cafe racer.

Advertisement
Advertisement

Η Ducati όταν αποφάσισε να αποτινάξει από πάνω της την παλιά γενιά μοτοσικλετών του κορυφαίου σχεδιαστή Πιέρ Τερμπλάνς και να προχωρήσει μπροστά το έκανε δοκιμάζοντας πρώτα την τύχη της στο δημοφιλές Monster.

Το αποτέλεσμα μπορεί να ήταν εξαιρετικό στην περίπτωση του τότε ανανεωμένου Monster 821 (2014), ωστόσο οι φανατικοί της μάρκας έσπευσαν να κατηγορήσουν τους Ιταλούς ότι δεν ακολούθησαν την παράδοση του μοντέλου βάζοντάς του πολλά σύγχρονα σχεδιαστικά στοιχεία.

Για εκείνους λοιπόν που θεωρούν ότι η νέα γενιά των Monster έχει χάσει τον χαρακτήρα της καλό είναι να ρίξουν μια ματιά στη δημιουργία του βελτιωτικού Οίκου Rough Crafts. Οι τεχνικοί της Rough Crafts πήραν στα χέρια τους μια Monster 821 του 2015 και αποφάσισαν να την γυρίσουν πίσω στην εποχή των cafe racers.

Advertisement
Advertisement

Με εξαίρεση τον κινητήρα και το ψαλίδι, όλα πάνω σε αυτό το Ducati άλλαξαν. Τα περισσότερα κομμάτια σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν σε 3D εκτυπωτή όπως το ρεζερβουάρ, το μίνι φέρινγκ και η ουρά, ενώ ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν η κατασκευή ενός εντελώς νέου πλαισίου για να φιλοξενηθεί ο L2 κινητήρας.

Advertisement

Όλα τα εξαρτήματα της μοτοσικλέτας βάφτηκαν μαύρα, ακόμα και το αμορτισέρ της Ohlins, ενώ πολλά στοιχεία κατασκευάστηκαν από CNC αλουμίνιο όπως οι πλάκες τιμονιού. Το πιρούνι εμπρός είναι της Andreani, ο προβολέας της Koso, ενώ τα χειριστήρια της Motogadget και το τιμόνι της Beringer. Για το κουστούμι χρησιμοποιήθηκαν ανθρακονήματα, ενώ την εξάτμιση ανάλαβα η SC Project.

Advertisement

Αν λοιπόν είστε από εκείνους που αμφισβητούν το Ducati Monster μπορείτε επικοινωνήσετε με την Rough Crafts για οδηγίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σε περιορισμένο αριθμό η επετειακή Ducati Monster (+video)
Η Ducati ανακοίνωσε το πρόγραμμα του World Premiere 2024
Το Easy Lift διαθέσιμο στην Ducati Multistrada V4 S

Advertisement