Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Keeway Fact X 125: Δίνει χρώμα στην πόλη

Ελλάδα 11:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Keeway Fact X 125: Δίνει χρώμα στην πόλη

NEWSMOTO

Keeway Fact X 125: Δίνει χρώμα στην πόλη

NEWSMOTO

Η νεανική πρόταση της Keeway στις αστικές μετακινήσεις ακούει στο όνομα Fact X 125.

Advertisement
Advertisement

Οι απαιτήσεις του σύγχρονου αναβάτη για τις αστικές μετακινήσεις έχουν αλλάξει παρασάγγας τα τελευταία χρόνια. Πλέον όλοι αναζητούν μια πρακτική και οικονομική μεν λύση, ωστόσο κανείς δεν είναι διατεθειμένος να παραμερίσει στοιχεία όπως η ασφάλεια, η τεχνολογία και κυρίως το στυλ.

Ένα από τα πιο ολοκληρωμένα πακέτα που καλύπτουν όλες τις πτυχές της σύγχρονης αστικής μετακίνησης προσφέρει η Keeway με το δυναμικό της scooter Fact X 125.

Όλα πάνω στο Fact X 125 έχουν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό από αυτά που έχουμε συναντήσει καθώς ο σχεδιασμός του ακολουθεί ένα ξεχωριστό μονοπάτι καινοτομίας.

Advertisement
Advertisement

Το καινούριο scooter της Keeway φέρνει νέο αέρα ιδιαίτερα χάρη στη μοναδική του προσωπικότητα. Από όποια μεριά και αν κοιτάξεις το Fact X 125 θα ανακαλύψεις κάτι ενδιαφέρον ξεκινώντας φυσικά από τη μάσκα.

Το φωτιστικό σώμα του scooter της Keeway έχει ασύμμετρο σχεδιασμό με LED προβολείς και συνοδεύεται από ενσωματωμένα φλας.

Ακριβώς κάτω από τον προβολέα συναντάμε ένα διακριτικό φτερό το οποίο παραπέμπει στις μοτοσικλέτες adventure μεγάλου κυβισμού, δίνοντας έναν περιπετειώδη χαρακτήρα.

Advertisement

Τον δυναμισμό του scooter ενισχύουν τα πλευρικά κάγκελα προστασίας στη μάσκα και χαμηλά, δίπλα στο πάτωμα, ενώ η ουρά αφήνει μια σπορ πινελιά όταν κοιτάζεις το Fact X 125 από πίσω.

Μπορεί το Keeway να εκπέμπει μια μοναδικότητα στον σχεδιασμό, αλλά σε καμία περίπτωση η εταιρεία δεν έχει παραμερίσει σημαντικά στοιχεία όπως η εργονομία και η άνεση.

Advertisement

Τα πλεονεκτήματα στο Fact X 125 ξεκινούν από το επίπεδο πάτωμα που ανεβάζει κατακόρυφα την πρακτικότητα στην καθημερινή χρήση.

Η σέλα είναι άνετη για τον αναβάτη και τον συνεπιβάτη, ενώ παρά το μικρό του μέγεθος το scooter της Keeway έχει μεγάλους χώρους με ικανοποιητική ευρυχωρία.

Στα πολύ θετικά είναι η ψηφιακή οθόνη πληροφοριών που είναι εξοπλισμένο το scooter. Η LCD wide οθόνη παρέχει όλες τις απαραίτητες ενδείξεις στον αναβάτη με πολύ φιλικό χειρισμό και μοντέρνα γραφικά που κάνουν ευχάριστο το οπτικό πεδίο του οδηγού σε καθημερινή χρήση.

Advertisement

Κάτω από τη σέλα υπάρχει χώρος αποθήκευσης για ένα jet κράνος, ενώ το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 6,4 λίτρα.

Η Keeway έχει επιλέξει ένα αξιόπιστο και δυναμικό μηχανικό σύνολο για το Fact X 125. Το scooter είναι εξοπλισμένο με έναν μονοκύλινδρο, αερόψυκτο κινητήρα 124,6 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 8,7 ίππους στις 7.500 σ.α.λ. και 9 Nm ροπής στις 5.000 σ.α.λ.

Την τροφοδοσία έχει αναλάβει ποιοτικός ηλεκτρονικός ψεκασμός και η μετάδοση γίνεται μέσω αυτόματου κιβωτίου CVT και ιμάντα.

Ο χαρακτήρας του κινητήρα του Fact X 125 συνδυάζει τις σπιρτόζικες επιδόσεις με την οικονομία στο καύσιμο.

Παράλληλα το ποιοτικό σύστημα μετάδοσης φροντίζει για την ομαλή λειτουργία σε όλες τις συνθήκες και θα ανταπεξέλθει άνετα στη σκληρή χρήση της καθημερινότητας.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δώσει η Keeway στην οδηγική συμπεριφορά του scooter της. Το Fact X 125 βασίζεται σε ένα στιβαρό ατσάλινο πλαίσιο το οποίο συνεργάζεται με ένα τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και ένα ρυθμιζόμενο αμορτισέρ πίσω με διαδρομή 64 χιλ.

Στον τομέα των φρένων, το σύστημα πέδησης αποτελείται από έναν δίσκο 190 χιλ. εμπρός και έναν δίσκο 205 χιλ. πίσω με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS.

Οι τροχοί είναι από κράμα αλουμινίου με διαστάσεις 12 ιντσών και το συνολικό βάρος είναι μόλις 116 κιλά. Ένα οδηγικό στοιχείο που κάνει το Keeway Fact X 125 να ξεχωρίζει είναι η ευελιξία που προσφέρει στον οδηγό.

Αλλάζει πανεύκολα κατεύθυνση χωρίς να διαταράζεται η σταθερότητα, ενώ δίνει στον αναβάτη αυτοπεποίθηση χάρη στην αυξημένη πρόσφυση και τα αποτελεσματικά φρένα.

Το Keeway Fact X 125 είναι ένα εύκολο, προσιτό και μοντέρνο scooter το οποίο βάζει νέα δεδομένα στις αστικές μετακινήσεις. Είναι διαθέσιμο σε τέσσερις χρωματισμούς (μαύρο, κόκκινο, μπλε και λευκό) στην τιμή των 1.999 ευρώ. Μπορείτε να το βρείτε στο δίκτυο συνεργατών της Motoway.

Όλα τα στοιχεία του Keeway Fact X 125 μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ.