Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η Yamaha υποστηρίζει αθλητές Ιστιοπλοΐας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο!

Ελλάδα 8:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Yamaha υποστηρίζει αθλητές Ιστιοπλοΐας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο!

NEWSMOTO

Η Yamaha υποστηρίζει αθλητές Ιστιοπλοΐας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο!

NEWSMOTO

Η Yamaha στηρίζει τον αθλητισμό σε όλες του τις εκφάνσεις, με την υποστήριξη των αθλητών Ιστιοπλοΐας Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής, Ιωάννης Μιτάκης και Αιμιλία Τσουλφά – Αριάδνη Σπανάκη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο! Απολαύστε το μοναδικό video που δημιούργησε η Yamaha, εν πλω, με τους αθλητές!

Advertisement
Advertisement

Η Yamaha στηρίζει τον αθλητισμό σε όλες του τις εκφάνσεις:  μηχανοκίνητο και μη. Η ευγενής άμιλλα, η συνεχής και καθημερινή δουλειά  για την επίτευξη των στόχων και ο ενθουσιασμός για την διάκριση είναι  αξίες που συνάδουν με την φιλοσοφία της Yamaha “Kando”: Μια ιαπωνική  λέξη που εκφράζει το αίσθημα της βαθιάς ικανοποίησης και του  ενθουσιασμού που νιώθει κάποιος όταν βιώνει μια εμπειρία εξαιρετικής  αξίας, ποιότητας και απόδοσης. Είναι ένα συναρπαστικό συναίσθημα που  δίνει ενδιαφέρον στη ζωή και κάνει την καρδιά να χτυπά πιο δυνατά! 

Αυτόν τον ενθουσιασμό είδε η Yamaha στα μάτια των αθλητών Ιστιοπλοΐας  Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής, Ιωάννης Μιτάκης και  Αιμιλία Τσουλφά – Αριάδνη Σπανάκη. 

Για την παρουσίαση των υποστηριζόμενων αθλητών, η Yamaha δημιούργησε ένα μοναδικό video, εν πλω, όπου οι αθλητές  απολαμβάνουν τον ήλιο, τον αέρα και τη θάλασσα του Σαρωνικού, σαν μια  ομάδα! 

Advertisement
Advertisement

Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής αποτελούν Ιστιοπλοϊκή  ομάδα από το 2008. Από τότε, έχουν συμμετάσχει σε πολλά διεθνή,  ευρωπαϊκά αλλά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Η ομάδα έχει κερδίσει  πολλά μετάλλια σε όλα τα είδη regattas με το αποκορύφωμα της καριέρας  της ιστιοπλοΐας, το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Ρίο  2016. 

 

Advertisement

 

Η συνεργασία της ομάδας χαρακτηρίστηκε από καλή επικοινωνία, σεβασμό  και ομαδικό πνεύμα. Ο βασικός παράγοντας για τις συνεχείς διακρίσεις τους  είναι το πάθος τους για την ιστιοπλοΐα και η ατελείωτη επιδίωξη για ατομική  αριστεία και τελειότητα. Η αγάπη τους για την ιστιοπλοΐα τους οδήγησε  στην υπεράκτια ιστιοπλοΐα, επενδύοντας σε ένα αγωνιστικό σκάφος με το  όνομα ΒΕΛΟΣ.

Advertisement

Ο επόμενος στόχος είναι το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες  στο Τόκιο το 2021. 

Ο Γιάννης Μιτάκης είναι κορυφαίος Ολυμπιακός και διεθνής αθλητής  ιστιοπλοΐας, με πολλαπλές πανελλήνιες και πανευρωπαϊκές νίκες στην  κατηγορία FINN. Έχει ήδη συμμετάσχει σε 2 Ολυμπιάδες – το 2012 στο  Λονδίνο και το 2016 – κατακτώντας την 14η θέση και την 11η θέση  αντίστοιχα, ενώ θεωρείται από τους πιο ταλαντούχους αθλητές της  κατηγορίας του στον κόσμο. 

Βελτιώνοντας τη θέση του στη γενική κατάταξη στην βαθμολογία του  Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FINN στην Μελβούρνη, εξασφάλισε την  συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο για το 2021. 

Advertisement

Ο Γιάννης αναφέρει πως όταν είναι μέσα στο σκάφος πρέπει να διαχειριστεί  μία πληθώρα δεδομένων με ταχύτητα σκέψης και ταυτόχρονη ταχύτητα  εφαρμογής. Επιπλέον, σημαντικό συστατικό της επιτυχίας θεωρεί το να έχει  ο αθλητής μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα και να γνωρίζει να μετριάζει  τα ρίσκα που παίρνει. Κάθε φορά που τρέχει στη θάλασσα νιώθει σαν να  είναι η πρώτη φορά και καλείται να αντιμετωπίζει τον άνεμο και τις καιρικές  συνθήκες μέσα σε δευτερόλεπτα. 

Η Αιμιλία Τσουλφά και η Αριάδνη Σπανάκη συγκροτούν την ομάδα  ιστιοπλοΐας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς αγώνες  στο Τόκιο το 2021, στην κατηγορία σκαφών 470. 

Η Αιμιλία Τσουλφά επιστρέφει στην αγωνιστική δράση ύστερα από 16  χρόνια, έχοντας συμμετάσχει ήδη 3 φορές σε Ολυμπιακούς αγώνες το  1996, 2000 και 2004, με τη τελευταία της συμμετοχή να γράφει χρυσή  ιστορία για την Ελλάδα, καθώς κατέκτησε μαζί με την τότε συναθλήτριά  της την πρώτη θέση. Η Αιμιλία προπονείται μαζί με την ταλαντούχα  Αριάδνη Σπανάκη λιγότερο από ένα χρόνο και έχουν δημιουργήσει μια  πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Η συμμετοχή τους στους προκριματικούς  αγώνες προκειμένου να κερδίσουν το εισιτήριο για το Τόκιο αποτέλεσε την  πρώτη τους ομαδική συμμετοχή σε αγώνα στο εξωτερικό (λόγω της  πανδημίας).  

Η Αριάδνη αποκαλεί την Αιμιλία ήρεμη δύναμη, ενώ η Αιμιλία θαυμάζει την  μεθοδικότητα της Αριάδνης. Τα προτερήματά τους σε συνδυασμό με την  αφοσίωση, τη συγκέντρωση αλλά και το πάθος που της χαρακτηρίζει, τις  καθιστά έτοιμες για να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να  διεκδικήσουν μετάλλιο στην μεγαλύτερη παγκόσμια διοργάνωση.

 

 

H Yamaha θα είναι δίπλα τους και θα τους στηρίζει σε κάθε τους βήμα,  στην πορεία τους προς τον επόμενό τους στόχο και τους εύχεται καλή  επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο!

Μάθετε περισσότερα για τους υποστηριζόμενους αθλητές και απολαύστε το  μοναδικό video εδώ: https://www.yamaha-motor.eu/gr/el/news/yamaha athletes/#/