Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η Yamaha επιστρέφει στα Rally Raid με τον Pol Tarres

Ελλάδα 10:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Yamaha επιστρέφει στα Rally Raid με τον Pol Tarres

NEWSMOTO

Η Yamaha επιστρέφει στα Rally Raid με τον Pol Tarres

NEWSMOTO

Η Yamaha έχει μια μακρά ιστορία σε αγώνες στην Αφρική, η οποία ξεκίνησε το 1979 με νίκη του Cyril Neveu, στον πρώτο αγώνα του Paris Dakar Rally.

Advertisement
Advertisement

Η συμμετοχή στο Africa Eco Race συμπληρώνει έναν ολόκληρο κύκλο για το εργοστάσιο, με την επιστροφή της Ténéré στο πνευματικό της σπίτι και επιβεβαιώνοντας τη νέα προσέγγιση, η οποία εστιάζει στην επανασύνδεση του προγράμματος Rally της Yamaha, με το γνήσιο πνεύμα της περιπέτειας και με προϊόντα που μπορούν να απολαύσουν οι ενδιαφερόμενοι.

Ο στόχος της Yamaha στην προσέγγιση ενός Αφρικάνικου ράλι 12 ειδικών διαδρομών με μια μοτοσυκλέτα παραγωγής, είναι να αποδείξει το εξαιρετικό DNA της νέας Ténéré World Raid, καθώς και να προετοιμάσει ένα εκτεταμένο πελατοκεντρικό πρόγραμμα, το οποίο στοχεύει στην υποστήριξη του αγωνιστικού πνεύματος των κατόχων Ténéré που συμμετέχουν σε εθνικές δραστηριότητες, αλλά και σε διεθνείς διοργανώσεις Rally Raid μεγάλων αποστάσεων. Ο στόχος της πρόκλησης Africa Eco Race είναι να ανακαλύψετε τα όριά σας, νέους ορίζοντες αλλά και καινούριους ανθρώπους, σε όλη τη διαδρομή.

Advertisement
Advertisement

Το νέο πρόγραμμα Rally θα σηματοδοτήσει επίσης την έναρξη μιας συνεργασίας με τους Riders for Health, έναν πολύ ιδιαίτερο χορηγό που με υπερηφάνεια φιλοξενεί η Yamaha στην ομάδα Ténéré World Raid, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει το κοινό για το τεράστιο έργο που επιτελείται από αυτή τη φιλανθρωπική οργάνωση, η οποία προμηθεύει, διαχειρίζεται και συντηρεί μοτοσυκλέτες για οργανισμούς που ασχολούνται με την περίθαλψη της υγείας στην Αφρική.

Η ομάδα Yamaha Ténéré World Raid θα διοικείται για λογαριασμό της Yamaha από την Rebel X Sports, υπό τη διεύθυνση του Team Manager και έμπειρου αγωνιζόμενου του Rally Raid, Manuel Lucchese. Ο Ιταλός Alessandro Botturi, νικητής των δύο προηγούμενων αγώνων και ο Ισπανός Pol Tarres θα αγωνιστούν στη 14η διοργάνωση του ράλι, με μια αγωνιστική έκδοση της Ténéré 700 World Raid που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Οι Botturi και Tarres θα ανταποκριθούν σε αυτήν τη μοναδική πρόκληση με μοτοσυκλέτες που βασίζονται στην πρόσφατα λανσαρισμένη Ténéré 700 World Raid, η οποία όμως έχει αναβαθμιστεί περαιτέρω από τη Yamaha με την προσθήκη εξειδικευμένων εξαρτημάτων GYTR, όπως είναι το μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου και η ανάρτηση KYB, με σκοπό να ανταπεξέλθει στις ακραίες απαιτήσεις ενός άκρως ανταγωνιστικού Rally Raid.

Advertisement

Μπορεί η ομάδα να είναι νεοσύστατη και η μοτοσυκλέτα νέα στην αγορά, οι δύο αναβάτες ωστόσο διαθέτουν εντυπωσιακή εμπειρία. Ο Botturi έρχεται στο Africa Eco Race του 2022 έχοντας κερδίσει τις δύο προηγούμενες διοργανώσεις το 2019 και το 2020, ενώ ο 46-χρονος Ιταλός ήταν ο πρωταθλητής του International Six Day Trial το 2005 ενώ έχει αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro αλλά και σε πολλά Ράλι Ντακάρ.

Advertisement

Ο Tarres, ο συνοδοιπόρος του Botturi, ακολούθησε παρόμοια πορεία, κάνοντας trial πριν μεταβεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro. Ο 27-χρονος Ισπανός φημίζεται για τις πλέον ακραίες προκλήσεις που έχει αποδεχτεί στον κόσμο του enduro με την Yamaha Ténéré 700, καθώς και για τα βίντεο “Seeker” που έχει ανεβάσει στο YouTube, τα οποία αψηφούν τη βαρύτητα.

Η ομάδα Yamaha Ténéré World Raid θα προετοιμαστεί για το AER συμμετέχοντας στον αγώνα Tunisian Desert Challenge μεταξύ 21ης και 29ης Απριλίου, ο οποίος περιλαμβάνει οκτώ ειδικές διαδρομές και θα καλύψει περισσότερα από 2.700 χλμ. Είναι το πρώτο σημαντικό βήμα για να προετοιμαστούν όχι μόνο οι μοτοσυκλέτες αλλά και οι αναβάτες, ώστε να αντιμετωπίσουν την πρόκληση του Africa Eco Race, αργότερα μέσα στη χρονιά.

Ο Pol Tarres δήλωσε:  «Είμαι ενθουσιασμένος με αυτή τη νέα περιπέτεια! Νιώθω τυχερός που συμμετέχω σε αυτό το πρόγραμμα, με μια τόσο φανταστική ομάδα γύρω μου και έναν τόσο έμπειρο συναθλητή όπως ο Alessandro. Όλοι είναι ενθουσιασμένοι που θα συμμετάσχουμε στο Africa Eco Race και η Yamaha Ténéré 700 World Raid είναι η τέλεια μοτοσυκλέτα για να ανταπεξέλθουμε σε ένα τόσο απαιτητικό ράλι. Έχουμε ήδη δουλέψει πολύ πάνω στη μοτοσυκλέτα και η αίσθηση είναι απίστευτη. Είμαι ενθουσιασμένος που θα πάω στην Τυνησία γιατί θα είναι μια υπέροχη εμπειρία και συνάμα προπόνηση που θα μας προετοιμάσει για την πρόκληση της κύριας διοργάνωσης αυτού του χρόνου. Έχω πολλά να μάθω, αλλά είμαι αποφασισμένος να κάνω το καλύτερο δυνατό και να πιέσω όσο μπορώ για να φέρω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Pol Tarres και Yamaha Tenere 700 Raid Prototype (+video)
H Yamaha αποσύρεται από το Dakar
Με Yamaha Tenere στη χιονισμένη Πάρνηθα