Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η Suzuki άνοιξε την όρεξη σε Honda και Triumph;

Ελλάδα 16:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Suzuki άνοιξε την όρεξη σε Honda και Triumph;

NEWSMOTO

Η Suzuki άνοιξε την όρεξη σε Honda και Triumph;

NEWSMOTO

Η έλευση της νέας GSX-S1000GX από την Suzuki φαίνεται πως έβαλε σε σκέψεις τη Honda και την Triumph.

Advertisement
Advertisement

Η εξαιρετική δουλειά των ανθρώπων της Suzuki όσον αφορά την καινούρια GSX-S1000GX φαίνεται πως δεν πέρασε απαρατήρητη από τα μεγάλα εργοστάσια. Το ενδιαφέρον που έδειξε το κοινό για το street crossover μοντέλο των Ιαπώνων άλλαξε τον τρόπο που βλέπουν τις συγκεκριμένες μοτοσικλέτες κατασκευαστές όπως η Honda και η Triumph και πλέον έχουν ξεκινήσει τη δική τους αντεπίθεση.

Στο στρατόπεδο της Honda φαίνεται πως αναζωπυρώνεται το σχέδιο της CB1000X, μιας πρωτότυπης μοτοσικλέτας crossover με τετρακύλινδρο κινητήρα και τροχούς 17 ιντσών.

Η καινούρια μοτοσικλέτα που ίσως θελήσει να φέρει στην αγορά η Honda θα είναι ένα μείγμα της NT1100 και της καινούριας Honda Hornet 1000. Θα είναι άνετη και έτοιμη για μεγάλα ταξίδια, αλλά παράλληλα ο 1.000άρης κινητήρας θα αποδίδει περίπου 150 ίππους με ποιοτικές αναρτήσεις και full ηλεκτρονικά.

Advertisement
Advertisement

Στη Βρετανία από την άλλη, έχουν ξεκινήσει οι φήμες για την μεγάλη επιστροφή της μεγάλης Tiger Sport από την Triumph. Η μοτοσικλέτα θα έχει έντονα σπορ στοιχεία και θα χρησιμοποιεί τον τρικύλινδρο κινητήρα των 1.160 κ.εκ. που έχουμε γνωρίσει στο Tiger 1200 και στο Speed Triple 1200RS. Η ισχύς θα είναι περιορισμένη στους 150 ίππους (φτάνει τους 180 ίππους στο 1200RS), οι τροχοί θα έχουν διαστάσεις 17 ιντσών, οι αναρτήσεις θα είναι ηλεκτρονικές της Ohlins και το ψαλίδι πίσω θα είναι μονόμπρατσο.

Όλα αυτά φυσικά ανήκουν για την ώρα μόνο στη σφαίρα της φαντασίας, ωστόσο όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει φωτιά. Άλλωστε, η επιτυχία μοτοσικλετών όπως η Suzuki GSX-S1000GX και η BMW S1000XR δείχνουν ότι η κατηγορία των street crossover έχει παρόν και μέλλον.