Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

H Suzuki κατεβάζει πειραματική GSX-R1000R στον 8ωρο της Σουζούκα

Ελλάδα 12:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Suzuki κατεβάζει πειραματική GSX-R1000R στον 8ωρο της Σουζούκα

NEWSMOTO

H Suzuki κατεβάζει πειραματική GSX-R1000R στον 8ωρο της Σουζούκα

NEWSMOTO

Η Suzuki θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (EWC) με την πιο «πράσινη» GSX-R1000R που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Advertisement
Advertisement

Πριν από δύο χρόνια η Suzuki σόκαρε τον κόσμο των δύο τροχών όταν ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από κάθε μορφή αγώνων μοτοσικλέτας σε διεθνές επίπεδο. Ευτυχώς, οι Ιάπωνες επέτρεψαν στην ομάδα της Yoshimura στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής να συνεχίσει να αγωνίζεται με την GSX-R1000R, ωστόσο δεν είχε εργοστασιακή υποστήριξη από το Χαμαμάτσου.

Δύο χρόνια μετά από εκείνη την απόφαση και έπειτα από μια σχετικά επιτυχημένη χρονιά το 2023 στο EWC, οι άνθρωποι της ομάδας Yoshimura αποφάσισαν να αλλάξουν μονοπάτι όσο αφορά τη συμμετοχή τους στο κορυφαίο πρωτάθλημα Αντοχής Μοτοσικλετών στον κόσμο. Το 2024 η Yoshimura Team συνεργάστηκε με μια ομάδα πρώην μηχανικών της Suzuki και δημιούργησαν την Suzuki CN Challenge για να πάρουν μέρος στον 8ωρο αγώνα της Suzuka.

Το ιδιαίτερο με αυτήν τη συμμετοχή είναι ότι η μοτοσικλέτα θα είναι σε πολύ μεγάλο ποσοστό κατασκευασμένη με βιώσιμα και ανακυκλώσιμα υλικά. Η GSX-R1000R της Suzuki CN Challenge θα χρησιμοποιήσει 40% βιοκαύσιμα (σε συνεργασία με την ELF) στη διάρκεια του αγώνα και θα αγωνιστεί στην πρωτοποριακή κατηγορία Experimental Class.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από τα καύσιμα, η ομάδα έχει συνεργαστεί με την Bridgestone και τα ελαστικά θα είναι από ανακυκλώσιμα υλικά, το λάδι του κινητήρα θα είναι βιολογικό της Motul, τα φέρινγκ θα είναι από ανακυκλωμένο ανθρακόνημα, οι δίσκοι των φρένων δεν έχουν επεξεργασία θερμικής αντίστασης, τα τακάκια στα φρένα είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε σκόνη της Sunstar και η μπαταρία είναι της LFP με ειδικής επεξεργασίας λίθιο.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την πορεία της «πράσινης» Suzuki GSX-R1000R στον 8ωρο της Σουζούκα ο οποίος πραγματοποιείται στις 21 Ιουλίου.