Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ετοιμάζονται οι Κινέζοι για Dakar;

Ελλάδα 12:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ετοιμάζονται οι Κινέζοι για Dakar;

NEWSMOTO

Ετοιμάζονται οι Κινέζοι για Dakar;

NEWSMOTO

Η κινεζική Excelle παρουσίασε την δική της πρόταση στις μοτοσικλέτες Rally και ετοιμάζει συμμετοχή στο Dakar.

Advertisement
Advertisement

Η κινεζική φίρμα Excelle, αδερφή εταιρεία της Kolove, αποφάσισε τελικά να παρουσιάσει επίσημα το νέο της enduro το οποίο είναι εμπνευσμένο από τους αγώνες Rally. Η μοτοσικλέτα ονομάζεται Excelle 450 Rally με κωδική ονομασία μοντέλου ZF450LS και αντλεί την έμπνευσή της από τους αγώνες Rally Raid με αρκετές αναφορές στο κορυφαίο Dakar.

Στη μοτοσικλέτα της Excelle συναντάμε έναν μονοκύλινδρο κινητήρα 449 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 52,3 ίππους και 44 Nm ροπής. Έχει δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής, ενώ τη διαχείριση του καυσίμου την έχει αναλάβει προηγμένο σύστημα της Bosch. Εκτός από τον ισχυρό κινητήρα, η μοτοσικλέτα είναι μελετημένη και στην οδηγική της συμπεριφορά με τους Κινέζους να έχουν δημιουργήσει ένα ικανό σύνολο, ζηλευτό σε αρκετά σημεία.

Advertisement
Advertisement

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό σε σχήμα διαμαντιού και συνεργάζεται με αναρτήσεις της KYB. Στο εμπρός μέρος συναντάμε ανεστραμμένο ρυθμιζόμενο πιρούνι 49 χιλ. και πίσω ένα επίσης ρυθμιζόμενο μονό αμορτισέρ της KYB. Οι τροχοί είναι 21 ιντσών εμπρός και 18 ιντσών πίσω με χωμάτινα ελαστικά, ενώ το βάρος είναι χαμηλό, στα 154 κιλά.

Αν δεν έχετε εντυπωσιαστεί ακόμα τότε ίσως αλλάξετε γνώμη όταν μάθετε ότι η Excelle έχει ετοιμάσει και ένα αγωνιστικό κιτ για τη μοτοσικλέτα με αναβαθμισμένες αναρτήσεις και ένα δεύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου 16 λίτρων το οποίο τοποθετείται κάτω από τη σέλα και αυξάνει τη χωρητικότητα στα 31 λίτρα.

Advertisement

Αν ακόμα δεν έχετε πειστεί για την κινεζική πρόταση στην κατηγορία των Rally Raid, τότε ίσως η τιμή να σας κάνει να αλλάξετε γνώμη. Η μοτοσικλέτα είναι διαθέσιμη στην τιμή των 6.270 ευρώ (!) τη στιγμή που η αντίστοιχη έκδοση Rally της KTM για παράδειγμα κοστίζει σίγουρα τα διπλάσια. Μη σας φανεί περίεργο λοιπόν αν στο Dakar του 2023 έχουμε συμμετοχή από την Κίνα και μάλιστα με αξιώσεις!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στο θρυλικό Dakar με Daytona Rockstar 500
H Yamaha αποσύρεται από το Dakar
Rally Dakar 2022: Τερμάτισε ο Βασίλης Μπούδρος