Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ducati: Νέα concepts Scrambler Motard και Desert X

Ελλάδα 12:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ducati: Νέα concepts Scrambler Motard και Desert X

NEWSMOTO

Ducati: Νέα concepts Scrambler Motard και Desert X

NEWSMOTO

Στην παρουσίαση των νέων μοτοσυκλετών της η Ducati αποκάλυψε και δύο σκίτσα που αφορούν την σειρά Scrambler. Οι πρωτότυπες Scrambler Motard και Desert X θα έχουν φυσική παρουσία στην ερχόμενη έκθεση μοτοσυκλέτας στο Μιλάνο.

Advertisement
Advertisement

 

Στην παρουσίαση των δύο concepts που παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, ο CEO της Ducati, Claudio Domenicali , ανέφερε πως το concept Motard χρησιμοποιεί τον αερόψυκτο δικύλινδρο κινητήρα των 803 κυβικών και είναι μια μοτοσυκλέτα που εξελίσσουν αυτή τη στιγμή ώστε να την εντάξουν στην οικογένεια Scrambler. Ο Domenicali δεν αποκάλυψε άλλες λεπτομέρειες για την πρωτότυπη μοτοσυκλέτα με τους ακτινωτούς τροχούς των 17 ιντσών, Αν όμως δει τελικά το πράσινο φως αναμένεται να έχει τροποποιήσεις στις ρυθμίσεις των αναρτήσεων ώστε να ταιριάζουν στο πιο επιθετικό στιλ οδήγησης της κατηγορίας Motard.

Advertisement
Advertisement

Το επόμενο concept που παρουσιάστηκε ως σκίτσο είναι το Desert X, μια on-off μοτοσυκλέτα με ρετρό χαρακτηριστικά στην σχεδίαση της που αποτίει φόρο τιμής στην μοτοσυκλέτα του Edi Orioli, του νικητή του Dakar το 1990. Ο Orioli είχε κερδίσει τον αγώνα στη σέλα της αγωνιστικής Cagiva Elephant που χρησιμοποιούσε κινητήρα Ducati. Σε αντίθεση με το Motard, το Desert X χρησιμοποιεί τον μεγαλύτερο αερόψυκτο δικύλινδρο κινητήρα των 1.100 κυβικών που γνωρίζουμε από το μεγαλύτερο Scrambler της σειράς.

Σε αυτή την περίπτωση οι διαφορές στα χαρακτηριστικά απόδοσης του κινητήρα είναι αναμενόμενες, όπως και στις αναρτήσεις, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν και σημαντικές αλλαγές στον τομέα του πλαισίου και των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης του αναβάτη.

Advertisement

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις δύο πρωτότυπες μοτοσυκλέτες θα γίνουν γνωστές κατά την επίσημη αποκάλυψή τους στο Μιλάνο.