Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ducati Monster : Απλά συναρπαστική

Ελλάδα 0:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ducati Monster : Απλά συναρπαστική

NEWSMOTO

Ducati Monster : Απλά συναρπαστική

NEWSMOTO

Ελαφριά, με compact διαστάσεις για την μέγιστη δυνατή διασκέδαση στην οδήγηση. Τρία μοντέλα που συνδυάζουν το στυλ, την καθημερινή πρακτικότητα, χωρίς να χάνουν την ευχαρίστηση στην οδήγηση. Monster και Monster+ αποτελούν την γκάμα.

Advertisement
Advertisement

Με τον κινητήρα Testastretta των 937 κ.εκ. οι Monster και Monster+ αποδίδουν 111 ίππους.

Ακολουθώντας την συνταγή του πρωτότυπου μοντέλου του 1993 η Ducati ανανεώνει το Monster: Sport κινητήρας, αλλά φιλικός και εύχρηστος για καθημερινή χρήση, σε συνδυασμό με ένα πλαίσιο που προέρχεται από τη σειρά των μοντέλων superbikes, η νέα Monster επανέρχεται πιο ελαφριά, πιο compact και με ένα σύχρονο minimal design. Η «γυμνή» Monster Ducati έχει όλα τα εφόδια, για να κάνει συναρπαστικές τις καθημερινές σας μετακινήσεις, ενώ θα διατίθεται αργότερα και με έκδοση 35kW για τους κατόχους διπλώματος Α2.

Μικρότερο βάρος

Advertisement
Advertisement

Το μπροστινό πλαίσιο αλουμινίου, των Monster, έχει τις προδιαγραφές του πλαισίου των Superbikes, συμβάλει στην διατήρηση του βάρους στα 166 κιλά. Το χαμηλό βάρος, είναι πρωταρχικής σημασίας παράγοντας στην δημιουργία της Monster, που οδηγείται εύκολα, ενώ παραμένει γρήγορη και πρακτική.

Συμπαγείς διαστάσεις

Advertisement

Οι νέες Monster διαθέτουν στενή σέλα και μπροστινό πλαίσιο, ώστε τα πόδια του αναβάτη να φτάνουν εύκολα στο έδαφος, προσφέροντάς του μεγάλη σταθερότητα, όταν η μοτοσυκλέτα είναι ακίνητη.

Σύγχρονη τεχνολογία

Advertisement

Η νέα Monster εντυπωσιάζει με την σχεδίαση της, αλλά και με σύγχρονα ηλεκτρονικά βοηθήματα που δανείζεται από τα top μοντέλα της μάρκας.

Sport χαρακτηριστικά

Η καρδιά του… τέρατος είναι ο δικύλινδρος σε σχήμα L κινητήρας Testastretta των 937 κ.εκ. με απόδοση 111 ίππων. Η νέα Monster έχει αυξημένο κυβισμό, ιπποδύναμη, την ροπή, μειώνοντας παράλληλα το βάρος του κινητήρα κατά 2,4 κιλά. Έτσι η «γυμνή» Ducati είναι πιο γρήγορη, πιο ευέλικτη και απολαυστικότερη στην οδήγηση.

Advertisement

Σχεδίαση που ξεχωρίζει

Λένε πως η πρώτη ματιά είναι καθοριστική για το αν το βλέμμα σας και η προσοχή σας μείνει πάνω σε ένα αντικείμενο. Η οπτική επικοινωνία είναι πολύ πιο ισχυρή από τις λέξεις. Η αφήγηση μιας ιστορίας με έναν οπτικό τρόπο μπορεί να είναι κάτι πολύ δύσκολο και απαιτητικό και στηρίζεται πάνω σε απλά αλλά διαφορετικά σχήματα και χρώματα. Εκεί βασίζει την εικόνα της η Monster. Το σχήμα προέρχεται από το αρχικό μοντέλο που παρουσιάστηκε το 1993 και υποστηρίζει την φιλοσοφία ότι η απόλαυση της οδήγησης εκφράζεται μέσω ενός κινητήρα, ενός τιμονιού, μιας σέλας και ενός ρεζερβουάρ. Τόσο απλά. Πέρα αυτών, η νέα Monster ενσωματώνει όλα τα μοναδικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το θρυλικό μοντέλο : Το ρεζερβουάρ σε μορφή βίσονα, τον στρογγυλό προβολέα, τον καθαρή γραμμή στο πίσω μέρος, και τη μεγαλύτερη προβολή που δίνεται στον κινητήρα.

Η νέα Monster αποτελεί ένα εντελώς καινούργιο κεφάλαιο στην Ιστορία της Ducati, που χαρακτηρίζεται από εξελιγμένα συστήματα σε συνδυασμό με μοντέρνες, σπορ, κομψές, αλλά και τεχνολογικές λεπτομέρειες. Οι εξαιρετικά συμπαγείς διαστάσεις και η ελαφριά κατασκευή συνδυάζονται σοφά με τις παραδοσιακές και καθαρές γραμμές της Ducati.  Επιπλέον, κάθε μεμονωμένο τεχνικό χαρακτηριστικό συμμετέχει αρμονικά στη σχεδίαση ώστε να αναπαριστάται η ιδέα του sport naked μοντέλου που δημιούργησε η Ducati το 1993.  Ξεκινώντας από το μπροστινό πλαίσιο, που είναι εμπνευσμένο σαφώς από την Panigale V4.

Κοιτάζοντας την από πάνω,  η νέα Monster αποκαλύπτει όλες τις ελκυστικές γραμμές της, δηλαδή τη στενή σέλα, το μυώδες ρεζερβουάρ που φαρδαίνει προς το πίσω μέρος για να συναντήσει, όπως μια πραγματικά σπορ μοτοσικλέτα, τον όγκο των πλευρικών μαρσπιέ.

 

Full LED προβολείς

Ο νέος προβολέας τεχνολογίας LED, διατηρεί το θρυλικό, στρογγυλό σχήμα, που έχει γίνει ακόμη πιο μοντέρνο, με την ενσωμάτωση και των φώτων Ημέρας (DRL), σε LED. Η εικόνα ολοκληρώνεται στο ρεζερβουάρ. Μυώδες και με καμπύλες, σμιλεμένο στην κλασική περιοχή για τα γόνατα, επεκτείνεται ως τον μπροστινό τροχό και περιβάλλεται από τα εντυπωσιακά φλας.  Οι αναλογίες του ρεζερβουάρ έχουν αποκτήσει μικρότερο μέγεθος, ώστε να προσφέρουν στον αναβάτη καλύτερη εργονομία. To πίσω τμήμα της σέλας, είναι κοντό, διαθέτει ένα ορατό πίσω πλαίσιο με δομική όσο και αισθητική λειτουργία, ενώ πλαισιώνεται από δύο πλαϊνά φέριγγκ, εμπνευσμένα από την Panigale V4. Το αποτέλεσμα είναι ένα δίκυκλο που έγινε instant classic.

Η Ducati Hellas προσφέρει τη δυνατότητα απόκτησης της νέας Monster με τιμή από 12.300€ μέσω του χρηματοδοτικού Ducati 4U, με επιτόκιο 3,9%, προκαταβολή από 20% και εξόφληση από 12-60 δόσεις.