Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ducati: Επίδειξη τεχνολογίας C-V2X

Ελλάδα 23:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ducati: Επίδειξη τεχνολογίας C-V2X

NEWSMOTO

Ducati: Επίδειξη τεχνολογίας C-V2X

NEWSMOTO

H Ducati, σε συνεργασία με την Audi και την Ford, πραγματοποιεί στην αμερικάνικη έκθεση τεχνολογίας CES επιδείξεις για το πώς λειτουργεί η τεχνολογία C-V2X, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά ζωντανά στο κοινό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Advertisement
Advertisement

Ανάμεσα στις τεχνολογίες και συστήματα ασφάλειας που εξελίσσει, η Ducati που ανήκει στον όμιλο της Volkswagen και υπάγεται στην Audi, έχει βάλει πολύ ψηλά στην ατζέντα της την τεχνολογία C-V2X και για αυτό το λόγο συνεργάζεται εδώ και πολύ καιρό με κορυφαίες στο χώρο εταιρίες.

Τον περασμένο Ιούλιο η ιταλική εταιρία πραγματοποίησε για πρώτη φορά επίδειξη στην Ευρώπη, σε συνεργασία με την Audi από την οποία και “δανείστηκε” ένα Q7 και ένα A4. Τώρα οι Ιταλοί κάνουν το ίδιο και τις Η.Π.Α., ενώ στο παιχνίδι μπαίνει και η Ford ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία εξέλιξης της συγκεκριμένης τεχνολογίας και η καλύτερη ενσωμάτωσή της στα συστήματα διαφορετικών κατασκευαστών. Τα οχήματα και των τριών κατασκευαστών είναι εξοπλισμένα με συστήματα C-V2X που χρησιμοποιούν chipset της γνωστής Qualcomm (9150 C-V2X chipset). H Qualcomm συμμετέχει επίσης στην εξέλιξη των συστημάτων προσφέροντας την τεράστια εμπειρία της στα ηλεκτρονικά.

ducati-audi-ford-c-v2x-ces-2019-2

Advertisement
Advertisement

Με τα οχήματα συνδεδεμένα μεταξύ τους Ducati, Audi και Ford πραγματοποιούν επιδείξεις που αφορούν πραγματικά σενάρια, όπως είναι η συνάντηση οχημάτων σε μια διασταύρωση χωρίς σήμανση (ή χωρίς ορατότητα) και η διαχείριση της προτεραιότητας, η επικοινωνία μόνο μεταξύ οχημάτων (V2V), μόνο μεταξύ οχήματος και πεζού (V2P) αλλά και η επικοινωνία μεταξύ οχημάτων με υποδομές (V2I). Το τελευταίο σενάριο αφορούσε την προειδοποίηση του οδηγού του οχήματος για έργα που πραγματοποιούνται στο δρόμο.

“Αυτή η επίδειξη δείχνει σενάρια στα οποία προηγμένες τεχνολογίες μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ασφάλεια των μοτοσικλετιστών. Η επικοινωνία C-V2X είναι ένα από τα project κλειδιά για την “χάρτα οδικής ασφάλειας 2025 που έχει θεσπίσει η Ducati”, δήλωσε ο Pierluigi Zampieri, υπεύθυνος καινοτομίας οχημάτων της Ducati Motor Holding.