Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Δοκιμές MotoGP: Επαναφορά Pedrosa

Ελλάδα 19:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δοκιμές MotoGP: Επαναφορά Pedrosa

NEWSMOTO

Δοκιμές MotoGP: Επαναφορά Pedrosa

NEWSMOTO

Μόνο για μία ημέρα έχασε τελικά το πάνω χέρι στις δοκιμές εξέλιξης που διεξάγονται στη Μαλαισία ο Ντάνι Πεντρόσα. Ο εργοστασιακός αναβάτης της Honda που φέτος είναι αποφασισμένος για τίτλο, πρώτευσε και τη τελευταία ημέρα του τεστ στη Σεπάνγκ. Αρχικά το οδόστρωμα ήταν βρεγμένο αλλά στη πορεία άρχισε να στεγνώνει με γοργούς ρυθμούς, ελέω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών. Η κορυφή ήταν υπόθεση Honda, με τον έτερο εργοστασιακό αναβάτη, τον Μαρκ Μαρκές να πλαισιώνει τον Πεντρόσα που είχε την απόλυτη επίδοση της ημέρας με χρόνο 2.00.562.

Advertisement
Advertisement

Ακολούθησαν οι δύο εργοστασιακές Yamaha των Χόρχε Λορένθο και Βαλεντίνο Ρόσι. Πάντως τη μία φορά που ο Λορένθο βρέθηκε στη κορυφή, τη δεύτερη δηλαδή ημέρα του τεστ, σημείωσε τον καλύτερο χρόνο όλου του τριημέρου (2.00.282). Συνολικά αυτές τις ημέρες, ο Πεντρόσα έκανε 155 γύρους δοκιμών, ο Λορένθο 139, ο Μάρκες 141, ο Ρόσι 149 ενώ τη περισσότερη δουλειά είχε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Νίκι Χέιντεν, με τη Ducati του να κάνει 168 περάσματα από την ευθεία εκκίνησης-τερματισμού της Σεπάνγκ!

Σε ότι αφορά στις CRT μοτοσυκλέτες, η Power Electronics Aspar έδειξε να έχει το πάνω χέρι, με τον Ράντι ντε Πουνιέ να σημειώνει τη καλύτερη επίδοση του τριημέρου.

Υπάρχει ένα ακόμα τεστ εξέλιξης πριν το ξεκίνημα της νέας σεζόν. Αυτή τη φορά επί ευρωπαϊκού εδάφους, στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη πίστα της Χερέθ, στις 23-25 Μαρτίου. Και μετά, το σόου του 2013 αρχίζει με το νυχτερινό MotoGP του Κατάρ στις 7 Απριλίου!
[nggallery id=1958]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement