Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Δεν τα κατάφερε ο Περιστεράς

Ελλάδα 23:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν τα κατάφερε ο Περιστεράς

NEWSMOTO

Δεν τα κατάφερε ο Περιστεράς

NEWSMOTO

Η πρόκριση στο Red Bull MotoGP Rookies Cup για το 2018 θα πρέπει να περιμένει για τον Γιάννη Περιστερά αφού παρά την ελπιδοφόρα του εμφάνιση στην πρώτη ημέρα της Παγκόσμιας Επιλογής, τελικά δεν πέρασε στην τελική φάση.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο 12χρονος αναβάτης ήταν και ο μικρότερος σε ηλικία ανάμεσα στους 109 συμμετέχοντες στη δοκιμασία στην πίστα της Αλμερία στην Ισπανία. Από αυτούς οι 29 πήραν το εισιτήριο για την τελική δοκιμασία από την οποία θα προκύψουν οι 10 που οδηγούν στον κόσμο του MotoGP.

Ο #John41 ξεκίνησε δυναμικά, όντας ταχύτερος στο γκρουπ του το πρωί. Όμως ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα με το σταμπιλιζατέρ της μοτοσυκλέτας του (σ.σ. οι μοτοσυκλέτες είναι δίχρονες Metrakit 125 δίνονται με κλήρωση στους συμμετέχοντες) και οι μικροανωμαλίες της πίστας δημιουργούσαν ταλαντώσεις, που του έκοψαν τη φόρα το απόγευμα.

Advertisement
Advertisement

Κατέβασε την καλύτερή του επίδοση κατά 1.2sec αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Έμεινε έτσι εκτός συνέχειας, παρότι άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Μάλιστα ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, Peter Clifford, έκανε αναφορά στο παράδειγμα του Joan Mir που πέρασε με την 2η προσπάθεια στο Rookies Cup πριν ανεβεί στη συνέχεια στην Moto3 ή για αυτό του Bo Bendsneyder που πέρασε με την τρίτη προσπάθεια!

redbull-rookies-cup-2017-peristeras-f640TALL

Άλλωστε ο Γιάννης είναι ακόμα μόλις 12 ετών άρα από εδώ και πέρα, απαιτείται σκληρή δουλειά, για να επιστρέψει του χρόνου ακόμα πιο έτοιμος. Άλλωστε στην 12ετή ιστορία του Red Bull Rookies Cup, ελάχιστες φορές έχει επιλεγεί ένας οδηγός τόσο μικρής ηλικίας, αφού συνήθως επιλέγονται οδηγοί 14 ή 15 χρόνων, με την προοπτική μετά από ένα ή δύο χρόνια να περνούν στην Moto3, που το όριο είναι τα 16 χρόνια.