Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Carbon όνειρο από τη Honda (+video)

Ελλάδα 5:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Carbon όνειρο από τη Honda (+video)

NEWSMOTO

Carbon όνειρο από τη Honda (+video)

NEWSMOTO

Η Honda ανακοίνωσε τη δημιουργία μόλις τριακοσίων CBR1000RR-R SP με τεχνολογία MotoGP και full carbon κουστούμι.

Advertisement
Advertisement

Τη στιγμή που κάποιοι κατασκευαστές ανακοινώνουν την διακοπή της παραγωγής των superbike τους, η Honda συνεχίζει ακάθεκτη δημιουργώντας μάλιστα και μια ειδική έκδοση της κορυφαίας CBR1000RR-R SP. Για το 2024 η Honda ετοίμασε αποκλειστικά για την αγορά της Ευρώπης την CBR1000RR-R SP Carbon Edition προσθέτοντας στην ήδη εκρηκτική μοτοσικλέτα περισσότερη τεχνολογία από το MotoGP και χαμηλότερο βάρος.

Η Carbon Edition, όπως μαρτυρά το όνομά της είναι γεμάτη με ανθρακονήματα. Μάλιστα η τεχνολογία κατασκευής των εξαρτημάτων έγινε στα πρότυπα του MotoGP, όπως δηλαδή κατασκευάζει το HRC την αγωνιστική RC213V συνδυάζοντας το χαμηλό βάρος με την ισχυρή ανθεκτικότητα. Το κέρδος σε βάρος σε σχέση με την κανονική CBR1000RR-R SP είναι ένα κιλό (199 κιλά), ενώ ο σχεδιασμός βοηθάει περισσότερο την αεροδυναμική αποτελεσματικότητα της superbike.

Όλο το κουστούμι της Fireblade είναι από ανθρακονήματα έχοντας επιπλέον αεροδυναμικά φτερά από ανθρακονήματα, φτερό εμπρός, φτερό πίσω, κάλυμμα στο φιλτροκούτι και φυσικά όλη η ουρά. Η κάθε μία από τις 300 μοτοσικλέτες θα έχει ειδικό ταμπελάκι αρίθμησης.

Advertisement
Advertisement

Όσο για τις επιδόσεις, η Carbon Edition δεν έχει αλλαγές σε σχέση με την καινούρια CBR. Ο κινητήρας είναι τετρακύλινδρος σε σειρά 999 κ.εκ. με απόδοση 214,5 ίππους και 113 Nm ροπής συνοδευόμενος από τελευταίας γενιάς ηλεκτρονικά συστήματα απευθείας από το HRC. Οι αναρτήσεις είναι ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες της Ohlins, τα φρένα από την αγωνιστική σειρά της Brembo, το ψαλίδι αλουμινένιο από την RC213V-S και τελικό εξάτμισης της Akrapovic.

Οι πρώτες 45 μοτοσικλέτες ξεκίνησαν να διατίθενται στην Μεγάλη Βρετανία, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες αγορές το επόμενο διάστημα. Η τιμή της μοτοσικλέτας δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά θα κοστίζει κάτι περισσότερο από τα 30.800 ευρώ της απλής έκδοση CBR1000RR-R SP.

Δείτε την περιορισμένης παραγωγής Fireblade Carbon Edition.