Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

BMW Big Boxer: Το μεγαλύτερο μοτέρ μοτοσυκλετών

Ελλάδα 19:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

BMW Big Boxer: Το μεγαλύτερο μοτέρ μοτοσυκλετών

NEWSMOTO

BMW Big Boxer: Το μεγαλύτερο μοτέρ μοτοσυκλετών

NEWSMOTO

Ο νέος δικύλινδρος κινητήρας 1800 κ.εκ. «Big Boxer» της BMW Motorrad μοιάζει με μαχητή από την ταινία «Star Wars».

Advertisement
Advertisement

 

Τον περασμένο Μάιο, η BMW Motorrad παρουσίασε την μοτοσυκλέτα Concept R18 στο Villa d’Este Concorso d’Eleganza ως ένα συνδυασμό ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον των δίκυκλων της BMW.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα την ρετρό εμφάνιση, το Concept R 18, σηματοδότησε την επιστροφή στις ρίζες της εταιρείας χάρη στην παρουσίαση ενός νέου κινητήρα μπόξερ, του οποίου δεν έδωσε (τότε) περισσότερα στοιχεία. Όπως φαίνεται οι Βαυαροί ετοιμάζονται να βάλουν στην παραγωγή τον «Big Boxer» και προχωρούν σε ανακοινώσεις.

Η BMW Motorrad ισχυρίζεται ότι ο κινητήρας «Big Boxer» προσφέρει «τεράστια ροπή» καθώς και «υποδειγματικά ομαλή λειτουργία» χάρη στον τεράστιο (για μοτοσυκλέτα) σφόνδυλο. Ο νέος κινητήρας ψύχεται με αέρα / λάδι και ζυγίζει 110,8 κιλά συμπεριλαμβανομένου του κιβωτίου ταχυτήτων και του συστήματος εισαγωγής.

Advertisement

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί: Οι  αντίθετα τοποθετημένοι δύο κύλινδροι δημιουργούν το μεγαλύτερο δικύλινδρο μπόξερ μοτέρ, που χρησιμοποιήθηκε ποτέ στην κατασκευή μοτοσικλετών. Επιπλέον είναι εξοπλισμένο με σύγχρονη τεχνολογία τεσσάρων βαλβίδων και διπλή ανάφλεξη. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι εξατάχυτο, που συνδέεται με τον κινητήρα μέσω ξηρού συμπλέκτη μονού δίσκου με λειτουργία anti-hopping. Ως αποτέλεσμα, παράγει 91 ίππους στις 4.750 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 158 Nm, που είναι διαθέσιμη από τις 2000 σ.α.λ. Με σχήμα ρετρό, ο «Big Boxer» θα κάνει το ντεμπούτο του στην εμφάνιση της επερχόμενης μοτοσικλέτας R18 της BMW Motorrad.

Advertisement