Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Benelli Imperiale 400: Κλασικό και σύγχρονο (+video, τιμή)

Ελλάδα 17:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Benelli Imperiale 400: Κλασικό και σύγχρονο (+video, τιμή)

NEWSMOTO

Benelli Imperiale 400: Κλασικό και σύγχρονο (+video, τιμή)

NEWSMOTO

Το νέο Benelli Imperiale 400 είναι η σύγχρονη εκδοχή και συνέχεια του ιστορικού μοντέλου MotoBi Imperiale που πρωτοκυκλοφόρησε στην Ιταλία το 1950.

Advertisement
Advertisement

Η εμφάνιση του Imperiale 400 ακολουθεί την κομψή, ρετρό γραμμή του κλασικού Imperiale.

Η σύγχρονη εκδοχή του νέου Imperiale 400 διατηρεί το κομψό κλασικό ρετρό ύφος του, έχοντας όμως σημαντικές προσθήκες μοντέρνων στοιχείων και λεπτομέρειες που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του σύγχρονου αναβάτη.
Το αποτέλεσμα είναι μια κλασική, άνετη και ευκολοδήγητη μοτοσυκλέτα 400 κ.εκ., οικονομική και ιδιαίτερα φιλική στην οδήγηση στην πόλη ή τους επαρχιακούς δρόμους. Το κλασικής σχεδίασης ρεζερβουάρ με το σήμα της Benelli, η ρετρό ουρά και η κλασική cafe racer σέλα δύο τμημάτων συνθέτουν το εμβληματικό vintage αποτέλεσμα.


Ο κινητήρας του Imperiale 400 είναι μονοκύλινδρος, 4-χρονος, αερόψυκτος με μονό εκκεντροφόρο στοχεύοντας στην χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση. Ο κινητήρας χαρακτηρίζεται από την ελαστικότητα και την εξαιρετική ανταπόκριση του σε κάθε πρόκληση, με μέγιστη ισχύ τους 21 ίππους στις 5.500 στροφές/λεπτό και μέγιστη ροπή Nm (2,95 kgm) στις 4.500 στροφές/λεπτό. Η τροφοδοσία γίνεται με ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου. Το Imperiale 400 είναι η επιλογή των νέων αναβατών, που αναζητούν την κομψότητα και το κλασικό cafe racer design αλλά και για έμπειρους μοτοσυκλετιστές οι οποίοι που αναζητούν μια καλαίσθητη ρετρό μοτοσυκλέτα, ευκολοδήγητη στο αστικό και το περιαστικό περιβάλλον.Το σύστημα ανάρτησης αποτελείτε από τηλεσκοπικό πιρούνι διαμέτρου 41 mm και Swing arm ψαλίδι με διπλό αμορτισέρ πίσω. Το Imperiale 400 διαθέτει επίσης σύστημα πέδησης, με ένα υδραυλικό δισκόφρενο διαμέτρου 300 mm (εμπρός)και υδραυλικό δισκόφρενο διαμέτρου 240 mm (πίσω). Φυσικά, διαθέτει και ABS.

Advertisement
Advertisement


Οι ακτινωτοί τροχοί έχουν 19″ μπροστά και 18″ πίσω και φέρουν ελαστικά 110/90 R19 57S και 130/80 R18 66S αντίστοιχα. Αυτό εγγυάται τη μέγιστη σταθερότητα και απόλαυση οδήγησης σε όλες τις συνθήκες και σε όλα τα εδάφη. Η τιμή του είναι στα 4.490 ευρώ (δεν περιλαμβάνονται τέλη ταξινόμησης).

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Benelli Leoncino 500 Trail: Η επιστροφή του θρύλου (+video)

Advertisement