Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Έφθασαν στην Ελλάδα τα Aprilia Tuono V4 & V4 Factory

Ελλάδα 18:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έφθασαν στην Ελλάδα τα Aprilia Tuono V4 & V4 Factory

NEWSMOTO

Έφθασαν στην Ελλάδα τα Aprilia Tuono V4 & V4 Factory

NEWSMOTO

Η κορυφαία hypernaked V4 έρχεται σημαντικά αναβαθμισμένη με νέα εμφάνιση, ενσωματωμένα αεροδυναμικά φτερά, νέα πιο προηγμένα ηλεκτρονικά, νέα αρχιτεκτονική πλαισίου με ολοκαίνουριο ψαλίδι σε στυλ Motogp. Στη νέα έκδοση, ο ασύγκριτος κινητήρας V4 διατηρεί τους 175 ίππους που του έχουν επιτρέψει να κυριαρχεί στην κατηγορία

Advertisement
Advertisement

Η εκδόση Tuono V4 έχει πιο ήπια εργονομικά στοιχειά, εστιάζοντας στην άνεση. Είναι μια ταχύτατη street μοτοσυκλέτα, έτοιμη για διαδρομές μεγάλων αποστάσεων ενω η Tuono V4 Factory επιβεβαιώνει τη θέση της ως η απόλυτη hypernaked. Είναι όμως, και μια αγωνιστικών προδιαγραφών μοτοσυκλέτα που έχει ρυθμιστεί τέλεια, για να κυριαρχήσει στην πίστα.

Η Aprilia Tuono V4 είναι το σημείο αναφοράς στην κατηγορία Hypernaked, σε ό,τι αφορά την αποδοτικότητα και την αίσθηση στην οδήγηση, είτε στην σπορ οδήγηση στον δρόμο, είτε στην εξερεύνηση των προσωπικών ορίων στην πίστα.

 

Advertisement
Advertisement

 

Η Tuono V4 αγγίζει πλέον επίπεδα επιδόσεων και καινοτομίας πρωτόγνωρα για τον κόσμο της μοτοσυκλέτας, χάρη στην τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει η Aprilia, στο πέρασμα του χρόνου, από την εμπλοκή της στο κορυφαίο αγωνιστικό επίπεδο. Αυτή η αναβάθμιση όμως, οφείλεται και στην εμπειρία του εργοστασίου που έχει εφεύρει την κατηγορία Hypernaked. Χρησιμοποιώντας ως βάση μια superbike, η Aprilia δημιούργησε μια από τις πιο συναρπαστικές μοτοσυκλέτες όλων των εποχών, η οποία είναι εξαιρετικά διασκεδαστική στον δρόμο και ασυναγώνιστη στην πίστα. 

Advertisement

Η πρώτη μεγάλη αλλαγή που έγινε στη νέα οικογένεια Tuono V4 είναι η νέα ξεκάθαρη διάκριση των δύο μοντέλων της σειράς. 

Η Tuono V4 υιοθετεί τα χαρακτηριστικά μιας σπορ μοτοσυκλέτας, αλλά χαρακτηρίζεται και από τη δυνατότητα για κάλυψη μεγάλων αποστάσεων. Η εργονομία που παρέχεται από το ανασηκωμένο τιμόνι και το πιο αποδοτικό άνω μέρος του φέρινγκ είναι νέα και βελτιωμένη. Ο συνεπιβάτης πλέον έχει μεγάλη άνεση στη διάθεσή του, με άφθονο και ξεκούραστο χώρο στη σέλα και χαμηλότερα μαρσπιέ. Η Tuono V4 ανοίγει νέους ορίζοντες και υπόσχεται να τους εξερευνήσει άμεσα, οπότε στα προαιρετικά αξεσουάρ της, περιλαμβάνεται ένα ζευγάρι ειδικά σχεδιασμένων, ασύμμετρων πλαϊνών βαλιτσών.

Advertisement

Η Tuono V4 Factory είναι από τη φύση της, μοτοσυκλέτα που προκαλεί άφθονη έκκριση αδρεναλίνης. Δημιουργεί έντονα συναισθήματα και αυθεντική, ανόθευτη διασκέδαση. Απευθύνεται σε ένα εξαιρετικά απαιτητικό κοινό και για τον λόγο αυτό, είναι εξοπλισμένη με αποκλειστικά εξαρτήματα στον βασικό εξοπλισμό, στα οποία περιλαμβάνονται οι ημι-ενεργητικές αναρτήσεις Öhlins Smart EC 2.0.

 

Advertisement

 

Το στυλ της Tuono V4 είναι εντελώς νέο και αντλεί έμπνευση από το στυλ που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην RS 660, τη μοτοσυκλέτα από την οποία έχει υιοθετήσει το καινοτόμο διπλό φέρινγκ με τα αεροδυναμικά προσαρτήματα.  

Σύμφωνα με την παράδοση της Tuono V4, η σχεδίαση χαρακτηρίζεται από τις μικρές επιφάνειες και το τυπικό άνω μέρος του φέρινγκ που φιλοξενεί το νέο τριπλό προβολέα LED με τα φώτα ημέρας DRL, τα οποία περιλαμβάνουν λειτουργία φώτων στροφής (bending lights). Προερχόμενη από την RSV4, η Tuono V4 επωφελείται από τα νέα, αναβαθμισμένα εργονομικά στοιχεία της superbike της Aprilia, τα οποία προσφέρουν περισσότερο χώρο για ακόμη καλύτερη θέση οδήγησης, χάρη στο νέο σχήμα του ρεζερβουάρ καυσίμου και της ουράς.

Οι ηλεκτρονικοί έλεγχοι είναι πιο λειτουργικοί και διαισθητικοί. Η νέα έγχρωμη οθόνη οργάνων TFT είναι μεγαλύτερη και πληρέστερη. Χάρη στην πιο ισχυρή υπολογιστική ισχύ της νέας μονάδας Marelli 11MP ECU και της νέα αδρανειακής πλατφόρμας έξι αξόνων, η ηλεκτρονική διαχείριση που χρησιμοποιεί το γκάζι Ride-by-Wire έχει βελτιωθεί. Το ίδιο ισχύει και για τη λογική χειρισμού του συστήματος APRC.

Η  αποκλειστική πλατφόρμα ηλεκτρονικού ελέγχου της Aprilia, η οποία ήταν πάντα η καλύτερη στον κόσμο σε ό,τι αφορά την αποδοτικότητα και την τεχνική αρτιότητα, τώρα είναι ακόμη πιο βελτιωμένη, με την πρόσθεση του ρυθμιζόμενου ελέγχου φρένου του κινητήρα. Στη διάθεση του αναβάτη βρίσκονται έξι προγράμματα οδήγησης (Riding Modes), τρία για την πίστα (περιλαμβάνονται δύο προγράμματα που προσαρμόζονται από τον αναβάτη) και τρία για τον δρόμο (περιλαμβάνεται ένα πρόγραμμα που προσαρμόζεται από τον αναβάτη). Ο αναβάτης πρέπει απλά να επιλέξει το πρόγραμμα οδήγησης που του ταιριάζει καλύτερα και να επωφεληθεί αυτόματα από τις καλύτερες δυνατές ρυθμίσεις, για τον έλεγχο πρόσφυσης, τον έλεγχο ανύψωσης του μπροστινού τροχού (σούζας), του φρένου του κινητήρα, του ABS και άλλων ρυθμιζόμενων παραμέτρων.

 

 

Η φημισμένη αρχιτεκτονική πλαισίου, που αποτελεί σημείο αναφοράς σε ό,τι αφορά την αποδοτικότητα και την αίσθηση στην οδήγηση, έχει ενισχυθεί σημαντικά χάρη στο νέο, ελαφρύτερο ψαλίδι αλουμινίου με χαμηλότερο στήριγμα ενίσχυσης. Το νέο ψαλίδι υιοθετεί τη γεωμετρία που έχει παρουσιαστεί για πρώτη φορά στις μοτοσυκλέτες Aprilia που πρωταγωνιστούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα SBK, και έχει εξελιχθεί για το παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP. Το νέο εξάρτημα σχεδιάστηκε για να μεταφερθούν οι μάζες πιο χαμηλά και να αυξηθεί η σταθερότητα του πίσω μέρους της μοτοσυκλέτας, κατά την επιτάχυνση. 

Η Tuono V4 παραμένει η μοναδική sport naked μοτοσυκλέτα που διαθέτει 65° V4 κινητήρα με μοναδικά χαρακτηριστικά. Ο 1.077 κ.εκ. V4 κινητήρας από το Veneto παραμένει απαράλλαχτος σε ό,τι αφορά την ήδη εξαιρετική του απόδοση. Τα 175 HP ισχύος και τα 121 Nm ροπής τον κάνουν να κυριαρχεί στην κατηγορία Hypernaked, ακόμη και σε σύγκριση με ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες μεγαλύτερης ισχύος. Αυτό οφείλεται στην εκπληκτική ισορροπία που προσφέρει ο πληθωρικός V4, με την αρχιτεκτονική του πλαισίου και το πακέτο ηλεκτρονικών συστημάτων που έχουν ρυθμιστεί τέλεια, σε σχέση με κάθε άλλη μοτοσυκλέτα της κατηγορίας. Ο ήχος και ο χαρακτήρας του V4 που έχουν συγκεντρώσει διθυραμβικά σχόλια από τους ειδικούς και το κοινό παραμένουν στο ίδιο επίπεδο, παρά την πλήρη συμμόρφωση με τις προδιαγραφές Euro 5 και τη νέα εξάτμιση. 

 

 

Η νέα σειρά Tuono V4 είναι διαθέσιμη στα σημεία πώλησης Aprilia με προτεινόμενες τιμές λιανικής 17.400€ για την Tuono V4 1100 και 20.060€ για την Tuono V4 1100 Factory, ενώ και για τις δύο εκδόσεις περιλαμβάνεται στην τιμή ένα ολοκληρωμένο πακέτο προνομίων.