Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αποκαλύφθηκε η νέα Yamaha R7

Ελλάδα 7:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκαλύφθηκε η νέα Yamaha R7

NEWSMOTO

Αποκαλύφθηκε η νέα Yamaha R7

NEWSMOTO

Παρουσιάστηκε και επίσημα το νεότερο μέλος της supersport οικογένειας της Yamaha και το πρώτο με δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα.

Advertisement
Advertisement


Το R7 του 2021 είναι μια μοτοσυκλέτα που ακροβατεί σε δύο κόσμους, με καθαρά street προσανατολισμό και άρωμα από supersport. Εξωτερικά, το R7 δανείζεται τα φέρινγκ του μεγάλου αδελφού R1, με τη Υamaha να αναφέρει ότι η σιλουέτα της μοτοσικλέτας είναι η πιο λεπτή σε όλη την οικογένεια των R, με στόχο την καλή αεροδυναμική για μεγιστοποίηση των επιδόσεων.

Ο κινητήρας είναι ο ίδιος κινητήρας που “φορούν” τα MT-07 και Tracer 7, με τις διαφορές να εντοπίζονται στις νέες προδιαγραφές της ECU και στις βελτιστοποιημένες εισαγωγές του αέρα. Επιπλέον, έχει επανασχεδιαστεί η εξάτμιση, ενώ έχουν γίνει νέες ρυθμίσεις στον ψεκασμό. Η απόδοση είναι στα 73,4 άλογα στις 8,750 στροφές, και η ροπή φτάνει τα 6,8 χιλιογραμμόμετρα στις 6.500, ενώ έχει κοντύνει και η μετάδοση για πιο έντονη αίσθηση της επιτάχυνσης. Προαιρετικά το νέο R7 θα εφοδιάζεται και με σύστημα quickshifter για γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη.

 

Advertisement
Advertisement

 

 

Advertisement

Στην θέση οδήγησης, χρησιμοποιούνται κλιπ-ον για γνήσια sport αίσθηση και εργονομία, ενώ η σχεδίαση της σέλας έχει μελετηθεί ειδικά σε συνδυασμό με την συνολική εργονομία, για το
καλύτερο δυνατό «κράτημα» του αναβάτη στις στροφές και στις επιβραδύνσεις. Οι εμπρός δαγκάνες φρένων αλλά και η τρόμπα, είναι ακτινικού τύπου. Το πλαίσιο και το ψαλίδι δεν έχουν αλλαγές σε σχέση με το ΜΤ-07, σε αντίθεση με τις αναρτήσεις καθώς το νέο R7 διαθέτει ένα ανεστραμμένο πιρούνι 41mm της KYB, το οποίο είναι πλήρως ρυθμιζόμενο (προφόρτιση ελατηρίων και απόσβεση συμπίεσης και επαναφοράς) με τις αποσβέσεις να είναι ξεχωριστά σε κάθε καλάμι (συμπίεση αριστερά, επαναφορά δεξιά).

Η LCD οθόνη των οργάνων είναι σχεδιασμένη από την αρχή, με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με έντονο κοντράστ προκειμένου να είναι ευανάγνωστες οι ενδείξεις κάτω από όλες τις φωτιστικές συνθήκες. Η νέα R7 της Yamaha αναμένεται να είναι διαθέσιμη τον Οκτώβριο του 2021, με την τιμή ακόμη να μην έχει γίνει ακόμη γνωστή, ωστόσο αναμένεται να είναι κοντά στις 8.000€.

Advertisement

 

 

 

Advertisement