Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αν ο συνεπιβάτης δεν φορά κράνος ποιος… πληρώνει;

Ελλάδα 14:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αν ο συνεπιβάτης δεν φορά κράνος ποιος… πληρώνει;

NEWSMOTO

Αν ο συνεπιβάτης δεν φορά κράνος ποιος… πληρώνει;

NEWSMOTO

Πως μπορεί μία απλά εξυπηρέτηση σε έναν φίλο μας να μας κάνει να χάσουμε το δίπλωμα οδήγησης για μέρες και να πληρώσουμε και πρόστιμο…

Advertisement
Advertisement

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε πως έχει βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό η χρήση προστατευτικού κράνους. Οι χρήστες μοτοσικλετών έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν τον τεράστιο κίνδυνο που διατρέχουν σε περίπτωση πτώσης και σε συνδυασμό με το… φόβο της τροχαίας πράττουν το αυτονόητο. Είναι κάτι που το βλέπουμε πλέον τόσο σε αναβάτες μικρών όσο και μεγάλων μοτοσικλετών.

Δεν παύει βέβαια να υπάρχει και ένα ποσοστό αναβατών που αρνείται να φορέσει κράνος γιατί το ενοχλεί ή γιατί απλά δεν θέλει. Μία βόλτα σε ένα νοσοκομείο είναι σίγουρο πως θα αλλάξει σημαντικά την όποια απόφαση.

Την ώρα που βλέπουμε ότι η κατάσταση βελτιώνεται με τους οδηγούς, δεν παρατηρούμε το ίδιο να συμβαίνει και με τους συνεπιβάτες. Στην περίπτωση αυτή η συντριπτική πλειοψηφία δεν χρησιμοποιεί προστατευτικό κράνος γιατί δεν έχει καθώς η απόσταση που θα καλύψουν με την μοτοσικλέτα είναι μικρή.

Advertisement
Advertisement

kranos1

Τελικά την πληρώνει ο οδηγός

Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει παράβαση. Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι πως το χρηματικό πρόστιμο αλλά και οι επιπτώσεις δεν επιβαρύνουν τον συνοδηγό αλλά τον ίδιο τον οδηγό. Πολύ απλά λοιπόν, όταν δεν φορά κράνος ο συνεπιβάτης, σε πιθανό έλεγχο της τροχαίας, ο οδηγός επιβαρύνεται με 40 ευρώ χρηματικό πρόστιμο αλλά και αφαίρεση όλων των χαρτιών (δίπλωμα, άδεια κλπ.) για 20 ημέρες.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σκεφτείτε να «πετάξετε» σε μια δουλειά έστω και για λίγα μέτρα κάποιον φίλο ή φίλη σας και δεν έχετε δεύτερο κράνος απλά σκεφτείτε το…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όχι μία αλλά δύο οι Maserati… νεκροφόρες στην Ελλάδα
Η Ducati Panigale V4 τα βάζει με δύο supercars (+video)
Seat MO 125 με πόσο;