Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | newsAUTOChoice

Newsmoto

Αγόρασε scooter «ευκαιρία» και μετά από λίγες μέρες έμεινε στο δρόμο!

  • Γιώργος Κ. Ανδρής (ga@newsauto.gr)

Οι επιτήδειοι έμποροι εκτός από την αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων φαίνεται ότι «διαπρέπουν» και στην αγορά δικύκλων.

Μετά τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων κάποιοι επιτήδειοι φαίνεται πως τα ίδια και χειρότερα γίνονται στην αγορά μεταχειρισμένων δικύκλων!

Μάλιστα αναφέρουμε ότι τα πράγματα είναι χειρότερα στην αγορά των μεταχειρισμένων δικύκλων καθώς οι αγοραστές τους συνήθως είναι άνθρωποι μεροκαματιάρηδες που δεν έχουν την δυνατότητα να τρέχουν στα δικαστήρια ενώ από την άλλη μεριά τα ποσά πώλησης και απόκτησης των δικύκλων είναι σχετικά χαμηλά και οι επιτήδειοι είναι πολύ περισσότεροι…

Επίσης στα μηχανάκια κυρίως μικρού κυβισμού είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανακαλύψει κανείς το ιστορικό συντήρησής τους, τα πραγματικά διανυθέντα χιλιόμετρα ή ακόμη και αν έχουν τρακάρει ή αν προέρχονται από εταιρείες courier ή delivery φαγητών ή καφέδων.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι κάποιοι επιτήδειοι να αγοράζουν ολόκληρους στόλους δικύκλων από εταιρείες courier ή από καταστήματα με delivery τα οποία έχουν διανύσει πραγματικά άπειρα χιλιόμετρα μέσα στις πόλεις, είναι κακοσυντηρημένα και πολύ πιθανό και τρακαρισμένα τα οποία μετά από ένα «φρεσκάρισμα» πωλούνται σε ανυποψίαστους καταναλωτές σε υψηλές τιμές!

Να τονίσουμε πως οι τιμές απόκτησης δικύκλων μικρού κυβισμού τα οποία προέρχονται από εταιρείες courier ή τα χρησιμοποιούν για delivery προϊόντων οι επιτήδειοι τα αποκτούν έναντι 100 έως 200 ευρώ το κομμάτι και τα πουλάνε τουλάχιστον 800-900 ευρώ!

Μια τέτοια περιπέτεια φαίνεται ότι είχε και ένας αναγνώστης του Newsauto.gr ο οποίος πριν από 1 μήνα πραγματοποίησε μια αγορά ενός μεταχειρισμένου scooter το οποίο όπως αποδείχθηκε όχι μόνο δεν ήταν ευκαιρία όπως του έλεγε ο πωλητής αλλά μέσα σε λίγες ημέρες μετά την απόκτησή του έμεινε στο δρόμο!

«Αγαπητό Newsauto.gr σας διαβάζω εδώ και καιρό και θα ήθελα να σας συγχαρώ για το έργο που επιτελείται και είστε δίπλα στους καταναλωτές. Θα ήθελα να σας παραθέσω και εγώ το δικό μου πρόβλημα που έχει να κάνει με τα μεταχειρισμένα δίκυκλα που πουλάνε οι εμπορίες μεταχειρισμένων εκ των οποίων πολλά προέρχονται από εταιρείες courier ή τα έχουν καταστήματα για delivery φαγητών ή καφέδων και σίγουρα δεν αποτελούν ευκαιρίες.

Εγώ προσωπικά απέκτησα από μία εμπορία μεταχειρισμένων δικύκλων στον Πειραιά ένα scooter 150 κυβικών μοντέλο του 2007 το οποίο ανέγραφε στο κοντέρ του μόλις 88.000 χιλιόμετρα και σύμφωνα με τον έμπορο το μηχανάκι δεν χρειάζονταν ούτε ένα ευρώ καθώς ο κινητήρας του είχε πρόσφατα ανακατασκευαστεί πλήρως. Το απέκτησα έναντι 1.500 ευρώ χωρίς να μου δώσει γραπτή εγγύηση και μετά από 3 μήνες συμβίωσης έχω δώσει για επισκευές πάνω από 800 ευρώ!

Ειδικότερα έχω διανύσει 4.500 χιλιόμετρα και μέχρι στιγμής έχω αλλάξει τρόμπα βενζίνης, αντλία νερού (η οποία υποτίθεται ότι ήταν καινούρια), φλάντζα κεφαλής, πηνία και εγκέφαλο!

Το ΚΤΕΟ που φαίνεται ότι έχει περάσει το scooter δεν αναγράφει χιλιόμετρα με αποτέλεσμα να μην γνωρίζω πόσα χιλιόμετρα είχε το δίκυκλο στους προηγούμενους ελέγχους ή πόσα έχει διανύσει πραγματικά…

Επειδή λοιπόν και σήμερα το scooter που έβγαλε νέο πρόβλημα ο δικηγόρος θα αποτελέσει μονόδρομο για εμένα καθώς όπως φαίνεται το μηχανάκι που απέκτησα μάλλον προέρχεται από εταιρεία courier ή από κατάστημα με υπηρεσίες delivery και έχει διανύσει άπειρα χιλιόμετρα!

Ελπίζω στο θέμα με τα γυρισμένα χιλιόμετρα αλλά και τα «επαγγελματικά» δίκυκλα που πωλούνται από επιτήδειους να δοθεί η ανάλογη δημοσιότητα γιατί οι καταναλωτές των μεταχειρισμένων δικύκλων βρίσκονται κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού!»

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto