Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αυτός είναι ο εκλεκτός της Ducati για το 2025

Ελλάδα 10:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτός είναι ο εκλεκτός της Ducati για το 2025

NEWSMOTO

Αυτός είναι ο εκλεκτός της Ducati για το 2025

NEWSMOTO

Ο Φερμίν Αλντεγκέρ θα οδηγήσει για την Ducati στο MotoGP τα επόμενα δύο χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Η Ducati φαίνεται πως έχει μπει σε φάση ξεκαθαρίσματος των συμβολαίων αναβατών της στο MotoGP. Μετά λοιπόν από την ανανέωση της συνεργασίας της με τον δύο φορές πρωταθλητής Πέκο Μπανάια έως το 2026, σειρά πήρε ένας νεαρός Ισπανός. Οι Ιταλοί ανακοίνωσαν ότι το 2025 και το 2026 αναβάτης της στο MotoGP θα είναι ο Φερμίν Αλντεγκέρ που αγωνίζεται φέτος στην κατηγορία Moto2.

Στην ανακοίνωση της Ducati δεν ξεκαθαρίστηκε ποια θέση θα πάρει ο Αλντεγκέρ, ωστόσο το σενάριο που φαίνεται πιο πιθανό είναι να πάρει στην ομάδα της Pramac Racing. Η κίνηση της Ducati βέβαια φέρνει πλέον αναστάτωση στα paddock και ίσως έχουμε – τουλάχιστον – μία τεράστια αλλαγή στο grid.

Εκείνος που είναι πιθανότερο να εγκαταλείψει την Ducati είναι ο Χόρχε Μαρτίν ο οποίος αν δεν πάρει την πολυπόθητη θέση στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati, θα κοιτάξει κάποια άλλη θέση σε εργοστασιακή ομάδα.

Advertisement
Advertisement

Η Ducati έχει φυσικά τον Ένεα Μπαστιανίνι στην ομάδα και τον πρωταθλητή Μπανάια, ενώ υποψήφιοι για την πρώτη ομάδα είναι ακόμα οι Μαρκ Μάρκεθ και Μάρκο Μπεζέκι. Όσο για τον Μαρτίν, αν δεν πάρει αυτό που θέλει είναι πιθανό να μετακομίσει στην Aprilia. Από την άλλη, για τη δεύτερη θέση της εργοστασιακής Ducati έχει ακουστεί και το όνομα του Φάμπιο Κουαρταραρό ο οποίος δεν βλέπει φως στην Yamaha και σίγουρα ψάχνει τρόπο να φύγει από την ομάδα για μια πιο ανταγωνιστική μοτοσικλέτα.

Το γαϊτανάκι των μεταγραφών έχει ξεκινήσει στο MotoGP και μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε αρκετές ανακοινώσεις και εκπλήξεις στο grid του 2025.