Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αυτή είναι η ακραία μοτοσικλέτα της νέας ταινίας Mad Max

Ελλάδα 10:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η ακραία μοτοσικλέτα της νέας ταινίας Mad Max

NEWSMOTO

Αυτή είναι η ακραία μοτοσικλέτα της νέας ταινίας Mad Max

NEWSMOTO

Η μοτοσικλέτα της νέας ταινίας Furiosa: A Mad Max Saga έχει κινητήρα από αεροπλάνο επιδείξεων.

Advertisement
Advertisement

Η σειρά ταινιών Mad Max έχει δημιουργήσει τη δική της κουλτούρα ιδιαίτερα στον κόσμο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας. Τα παλαβά οχήματα των ταινιών στο πέρασμα των χρόνων έγιναν θέμα συζήτησης και μελετήθηκαν ακόμα και από τα ίδια τα εργοστάσια προκειμένου να αντληθούν σχεδιαστικές ιδέες για το μέλλον. Όσο για τους Οίκου Βελτίωσης, το Mad Max είναι η απόλυτη πηγή έμπνευσης και ακραίας μεταμόρφωσης μοτοσικλετών.

Στην επικείμενη νέα ταινία Mad Max στην οποία πρωταγωνιστής θα είναι ο Κρις Χέμσγουορθ (γνωστός στους περισσότερους ως Θωρ της Marvel) πήραμε πρόσφατα μια γεύση από την μοτοσικλέτα που χρησιμοποιεί ο Χέμσγουορθ.

Οι σχεδιαστές της ταινίας για μια ακόμα φορά ξεπέρασαν τον εαυτό τους τοποθετώντας έναν κινητήρα παλιού αεροπλάνου στην τσόπερ του πρωταγωνιστή. Ο κινητήρας δεν είναι τύπου τουρμπίνας, αλλά παλιάς κοπής με πολλαπλούς κυλίνδρους τοποθετημένους σε κυκλική δομή. Τέτοιους κινητήρες συναντάμε συνήθως ακόμα σε αεροπλάνα επίδειξης.

Advertisement
Advertisement

Η απόδοσή του λογικά δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 100 ίππους, αλλά σίγουρα ο ήχος του θα είναι τρομακτικός. Ο αναβάτης κάθεται πίσω από τον κινητήρα, έχοντας μπροστά του ένα ημικυκλικό ρεζερβουάρ. Οι τροχοί από την άλλη είναι ακτινωτοί με χωμάτινα ελαστικά, ενώ το πιρούνι είναι θηριώδες ξεκαθαρίζοντας τις τσόπερ καταβολές του.

Η νέα ταινία Furiosa: A Mad Max Saga αναμένεται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους το καλοκαίρι του 2024, εννιά χρόνια μετά την τελευταία ταινία Mad Max Fury Road.