NEWSMOTO

15χρονος Έλληνας στο δρόμο για το MotoGP!

Ελλάδα 2:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

15χρονος Έλληνας στο δρόμο για το MotoGP!

NEWSMOTO

15χρονος Έλληνας στο δρόμο για το MotoGP!

NEWSMOTO

Λέγεται Νότης Παπαπαύλου, είναι 15 χρονών και φέτος θα τρέχει στο ισπανικό πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών Moto3, στο καλύτερο φυτώριο δηλαδή του MotoGP!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΕΜΠΕΡΙΔΗ (twitter.com/theworldoffroad)

Ο Νότης είναι από τους ελάχιστους Έλληνες εφήβους που έχει σοβαρό λόγο να κάνει κοπάνα από το σχολείο. Μόλις εξασφάλισε την υποστήριξη από μία εταιρία  ελληνικών συμφερόντων με έδρα το Λονδίνο – CWM FX λέγεται – για να συμμετάσχει στο καλύτερο πρωτάθλημα για νέα ταλέντα στον κόσμο, το ισπανικό CEV Moto3 (Copa España de Velocidad) στη σέλα μίας Honda NSF 250R.

Ο Νότης Παπαπαύλου – γνωστός με το υποκοριστικό Notis #55 – κυνηγά το μεγάλο του όνειρο – τη συμμετοχή στα MotoGP – εδώ και αρκετά χρόνια. Από το 2010 (σε ηλικία 10 ετών) έως το 2013 συμμετείχε στο ενιαίο κύπελλο της Ιταλίας με τη μικροσκοπική, αγωνιστική Honda NSF 100 ενώ το 2013 αναδείχτηκε πρωταθλητής στο νεογέννητο – τότε – ελληνικό θεσμό του MiniGP. Ανάμεσα στους αναβάτες που έχει αντιμετωπίσει ο νεαρός Έλληνας, είναι o Luca Marini – μικρός αδερφός του Valentino Rossi (το ίνδαλμα του Νότη) και ο επίσης Ιταλός Enea Bastianini που εντυπωσίασε πέρυσι, στην πρώτη σεζόν του στη Moto3!

Advertisement
Advertisement

Πέρυσι, και ο Παπαπαύλου έκανε σημαντικά βήματα εμπρός μια και συμμετείχε στο Moriwaki 250 Junior Cup, ένα θεσμό με επτά διπλούς αγώνες σε ευρωπαϊκές πίστες GP. Ο Νότης είχε πολλές ατυχίες μέσα στη χρονιά και τερμάτισε 12ος στην κατάταξη ανάμεσα σε 30 περίπου αναβάτες. Όμως η παρουσία του έκανε αίσθηση μια και στον Ολλανδικό αγώνα στο Άσεν πήρε την πρώτη και μοναδική του νίκη στο θεσμό. Έτσι ο ελληνικός εθνικός ύμνος ακούστηκε για πρώτη φορά σε διεθνή αγώνα μοτοσυκλέτας.

Για το 2015, ο Έλληνας αναβάτης στόχευε να κάνει ένα ακόμη βήμα προς τα MotoGP επιδιώκοντας για δεύτερη συνεχή χρονιά την πρόκριση στο Red Bull Rookies Cup, ένα μίνι πρωτάθλημα επτά αγώνων στα πλαίσια ευρωπαϊκών MotoGP με μοτοσυκλέτες επιπέδου Moto3 (μονοκύλινδρες, τετράχρονες 250).

Advertisement

Ο Παπαπαύλου συμμετείχε στους τελικούς πρόκρισης στην Ισπανία, όμως δεν κατάφερε να κερδίσει τη συμμετοχή του το 2015. Σύμφωνα με το Δημήτρη Διατσίδη, το συνάδελφο δημοσιογράφο που έφερε τα MotoGP στην ελληνική τηλεόραση και έχει αναλάβει το μάνατζμεντ του Νότη αφιλοκερδώς: «ο Έλληνας αναβάτης άξιζε να προκριθεί στο Rookies Cup με βάση τις επιδόσεις τους αλλά δεν προωθήθηκε όσο άλλοι. Λόγω της ελληνικής καταγωγής του; Ίσως επειδή οι προτεραιότητες του οργανωτή είναι διαφορετικές»…

Advertisement

Όπως έχει ήδη αποδειχτεί σε διεθνείς και ελληνικούς αγώνες, το ταλέντο δεν λείπει από τον 15χρονο Παπαπαύλου. Όπως ισχύει στα περισσότερα ταλέντα, όμως, αυτό που έλειπε όλα αυτά τα χρόνια ήταν τα χρήματα για να ελπίζει ο ίδιος σε κάτι παραπάνω. Το κενό αυτό ήρθε να καλύψει ένας Έλληνας του Λονδίνου, ο Άντονι Κωνσταντίνου, στα τέλη του 2014, όταν εξασφάλισε τα χρήματα που έλειπαν από την οικογένεια του Νότη για να ολοκληρώσει ο μικρός την αγωνιστική σεζόν στο Moriwaki Cup.

Κανένας μας δεν γνώριζε τον Κωνσταντίνου μέχρι που έκανε την εμφάνισή του στα MotoGP πέρυσι το καλοκαίρι ως Διευθύνων Σύμβουλος της CWM FX, μίας εταιρίας επενδύσεων σε συνάλλαγμα (Forex). Η εν λόγω εταιρία έκανε αίσθηση στην F1 των δύο τροχών, αναλαμβάνοντας το ρόλο βασικού χορηγού της δορυφορικής ομάδας LCR Honda –  στην οποία team manager είναι ο παλιός αγωνιζόμενος Lucio Cecchinello.

Η CWM FX θεωρείται ήδη από τους μεγάλους υποστηρικτές του MotoGP σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Κωνσταντίνου μάλιστα – που λάτρευε από μικρός τους αγώνες μοτοσυκλέτας – έκανε κάποιες εντυπωσιακές κινήσεις, όπως η απόσπαση του Cal Cruthclow από την Ducati με σπάσιμο συμβολαίου, η στρατολόγηση του νεαρού Αυστραλού Jack Miller στην ομάδα κατευθείαν από την Moto3 – κάτι που δεν είχε ξαναγίνει στο παρελθόν – αλλά και μία δωρεά 255.000 ευρώ προς τη φιλανθρωπική οργάνωση “Stop Cancer” της Dorna (προμότερ του πρωταθλήματος) για την καταπολέμηση του καρκίνου.

Advertisement

Η χορηγία του νεαρού αναβάτη από την Ελλάδα μπορεί να είναι ψίχουλα σε σχέση με όλα τα παραπάνω, όμως ο Άντονι Κωνσταντίνου – που κοιτάει μπροστά – τη θεωρεί επένδυση για το μέλλον: «κάναμε μια χορηγία στο MotoGP, βάλαμε τα Ελληνικά χρώματα στο άθλημα, παράλληλα όμως παίρνουμε και ένα φέρελπι, ταλαντούχο Έλληνα αθλητή και τον στηρίζουμε ώστε η χώρα μας να εδραιωθεί ακόμη περισσότερο στο συγκεκριμένο σπορ, προσθέτοντας έτσι αξία σ’ αυτό για το ελληνικό κοινό». Από την πλευρά του ο Νότης Παπαπαύλου δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά αλλά και την αγωνία του για την ευκαιρία που του δίνεται: «Από τη στιγμή που έμαθα από τον κ. Κωνσταντίνου ότι θα με βοηθήσει, είμαι τρομερά χαρούμενος. Χωρίς τη βοήθειά του δεν θα είχα τελειώσει πέρυσι το Moriwaki Cup, ούτε θα είχα καταφέρει να αγωνιστώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ και είμαι υπερήφανος που γίνομαι μέλος της οικογένειας της CWM FX. Τώρα το μυαλό μου είναι μόνο στις προπονήσεις. Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου στο να πετύχει η συμμετοχή μας στο CEV».

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ O NOTIS#55
O Νότης Παπαπαύλου γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου 2000 στην Αθήνα. Σε ηλικία 5 ετών οδήγησε για πρώτη φορά μοτοσυκλέτα motocross ενώ το 2007 είχε την πρώτη του επαφή με την πίστα, πάνω σε μία μικροσκοπική mini bike. Το ταλέντο του φάνηκε αμέσως και το 2009 ξεκίνησε τις προπονήσεις με μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα, τη Honda NSF100. Οι εξαιρετικές του επιδόσεις οδήγησαν την οικογένειά του στην απόφαση να αγωνιστεί στο αντίστοιχο Ιταλικό Πρωτάθλημα το 2010, αφού στη χώρα μας δεν υπήρχε ανάλογη μορφή αγώνων. Το 2012 ανέβηκε τέσσερις φορές στο βάθρο των νικητών στην 3η θέση και διεκδίκησε την 3η θέση στο πρωτάθλημα. Το 2013, συνέχισε να αγωνίζεται στην Ιταλία ενώ πήρε το κύπελλο νεοσύστατου τότε MiniGP Cup 2013 και συμμετείχε για πρώτη φορά στην Παγκόσμια Επιλογή του Red Bull MotoGP Rookies Cup του 2014…