Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Astra συμβατό και με Android και με Apple

Ελλάδα 11:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Astra συμβατό και με Android και με Apple

ΝΕΑ

Το νέο Astra συμβατό και με Android και με Apple

ΝΕΑ

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων επιλέγουν «στρατόπεδο» όσον αφορά τη συνδεσιμότητα των μοντέλων τους με το εξωτερικό περιβάλλον. Η Opel δεν θέλει όμως να βάλει τους πελάτες της σε αυτό το δίλημμα, οπότε αποφάσισε να προσφέρει σύνδεση τόσο με το Android Auto όσο και με το Apple CarPlay στη γκάμα της.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η αρχή θα γίνει το Σεπτέμβριο με το Astra νέας γενιάς, το οποίο θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα της Opel κατά τη διάρκεια του 2016 (Karl, Adam, Corsa, Insignia). «Θα προσφέρουμε τη σύνδεση smartphones με σύστημα Apple CarPlay and Android Auto σε όλη τη γκάμα μας, σε ελκυστικές τιμές. Σε συνδυασμό με το δικό μας σύστημα OnStar, πρωτοπορούμε στον τομέα της συνδεσιμότητας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Opel, Karl-Thomas Neumann.

Advertisement
Advertisement

Τρεις παραλλαγές του IntelliLink, του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας της Opel, θα είναι συμβατές με τα Android Auto και Apple CarPlay. Αρχικά το R 4.0 IntelliLink και κατά τη διάρκεια του 2016 τα Touch R 700 και Navi 900. Το Android Auto έχει «χτιστεί» γύρω από τα Google Maps, Google Now, τις εφαρμογές WhatsApp, Skype, Google Play Music, Spotify κ.α. (όλη η λίστα με τις εφαρμογές είναι διαθέσιμη στο Android.com/auto).

Το Apple CarPlay εμφανίζει όλες τις εφαμοργές του iPhone στην οθόνη του ηχοσυστήματος. Ο οδηγός μπορεί να πραγματοποιήσει κλήσεις, να αποστείλει ή να λάβει sms και να ακούσει μουσική είτε μέσω της οθόνης αφής είτε με φωνητικές εντολές, μέσω του Siri (οι εφαρμογές διαθέσιμες στο Apple.com/ios/carplay).