Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτοιμο το πρώτο Juke-R των 500.000 ευρώ (video)

Ελλάδα 4:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμο το πρώτο Juke-R των 500.000 ευρώ (video)

ΝΕΑ

Έτοιμο το πρώτο Juke-R των 500.000 ευρώ (video)

ΝΕΑ

Δανειζόμενο τα μηχανικά μέρη και την ανάρτηση από το GT-R, το Juke-R των 553 PS είναι ό,τι πιο σκληροπυρηνικό δημιούργησε η Nissan στην κατηγορία των crossover. Το πρώτο αυτοκίνητο πέρασε και τις τελευταίες δοκιμές και έχει πάρει το δρόμο προς το γκαράζ του ιδιοκτήτη του, ενώ έχει αρχίσει η κατασκευή του Juke-R #002. Ελάχιστα θα κατασκευαστούν, αν αναλογιστούμε ότι η τιμή τους αρχίζει από τα 500.000 ευρώ!

Advertisement
Advertisement

Όταν παρουσιάστηκε στην έκθεση του Ντουμπάι τον Ιανούαριο του 2012, το Juke-R ήταν ένα concept χωρίς σκέψη να φθάσει στη γραμμή παραγωγής. Το ενδιαφέρον όμως των «πετρελαιάδων» και οι τρεις αρχικές παραγγελίες έπεισαν τη Nissan να το κατασκευάσει, με το… αζημίωτο φυσικά. Ο twin-turbo V6 των 3.8lt αποδίδει 553 PS και χαρίζει στο Juke-R επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 3 sec. Η τελική ταχύτητα φθάνει τα 275 km/h. Η έκδοση επιδόσεων του ιαπωνικού crossover εξοπλίζεται με αγωνιστικά καθίσματα και roll cage που πληροί τις προδιαγραφές της FIA.

Όσοι διαθέτουν μισό εκατομμύριο και ενδιαφέρονται να αγοράσουν το Juke-R μπορούν να στείλουν ένα email στο Juke-R@Nissan.co.uk. Για τους υπόλοιπους υπάρχει το Juke Nismo, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στις αρχές του 2013, με τον 1.6 DIG-T να προσφέρει ισχύ άνω των 200 PS.[nggallery id=767]

 

Advertisement
Advertisement

Θέλεις να αγοράσεις νέο αυτοκίνητο; Με τη Volkswagen Bank μπορείς!