Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ζητείται «πάτωμα» για το Opel GT Concept

Ελλάδα 23:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ζητείται «πάτωμα» για το Opel GT Concept

ΝΕΑ

Ζητείται «πάτωμα» για το Opel GT Concept

ΝΕΑ

Το Opel GT Concept είναι μια ιστορία που απασχολεί τη γερμανική εταιρία εδώ και καιρό. Θα πει άραγε το ok στο να προχωρήσει το σπορ αυτοκίνητο στο εργοστάσιο, ή θα μείνει μόνο στη θεωρία;

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Έχοντας στο μυαλό της την προηγούμενη απόπειρα (η οποία δεν συνοδεύτηκε με την ανάλογη εμπορική επιτυχία) με τον ίδιο κωδικό, είναι επιφυλακτική για το αν θα πρέπει να ανάψει το πράσινο φως στην παραγωγή του συγκεκριμένου Concept που είδαμε στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο.

Opel-GT-Concept-640

Advertisement
Advertisement

Οι Γερμανοί υποστηρίζουν πως θα πρέπει να έχουν λάβει την οριστική τους απόφαση το πολύ μέχρι το 2019, επιλέγοντας μάλιστα μια νέα βάση η οποία θα ενδέχεται να μπορεί να φιλοξενήσει τη διάταξη της πίσω κίνησης. Τα σενάρια πολλά, για παράδειγμα, να τροποποιηθεί η ήδη υπάρχουσα πλατφόρμα του Opel Corsa, ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του σπορ αυτοκινήτου.

Η άλλη λύση που δεν θα εκτοξεύει το κόστος, είναι η πιθανή συνεργασία με κάποια άλλη εταιρία που θα προσφέρει το κατάλληλο πλαίσιο ώστε να οικοδομηθεί επάνω του το Opel GT Concept. Και τα δυο σενάρια είναι ακόμη ανοιχτά. Εκεί που δεν φαίνεται να υπάρχει σπαζοκεφαλιά είναι στους υπερτροφοδοτούμενους βενζινοκινητήρες. Από όλα έχει ο μπαξές, οπότε δεν θα σκαλώσει εδώ η τελική απόφαση των ανθρώπων της Opel.

Opel-GT-Inter-640