Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Zenvo ST1 GT: Η εκδίκηση της αυτοκίνησης!

Ελλάδα 16:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Zenvo ST1 GT: Η εκδίκηση της αυτοκίνησης!

ΝΕΑ

Zenvo ST1 GT: Η εκδίκηση της αυτοκίνησης!

ΝΕΑ

Η άσημη Zenvo θα μας δείξει στην έκθεση αυτοκινήτου στη Γενεύη, την επετειακή έκδοση του δικού της εντυπωσιακού supercar, με τον κωδικό TS1 GT. Ο λόγος; Συμπληρώθηκαν κιόλας δέκα χρόνια παρουσίας.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr) 

Το αυτοκίνητο με τον επετειακό χαρακτήρα αποτελεί το εφαλτήριο για μια πιο δημιουργική πορεία της εταιρίας η οποία θα την κάνει περισσότερο γνωστή στην Ευρώπη. Το πλάνο περιλαμβάνει την κατασκευή νέου εργοστασίου στη Δανία, αλλά και την άμεση πρόσληψη του αρχισχεδιαστή της ΜcLaren F1, Peter Stevens.

Η συγκεκριμένη Zenvo TS1 αποδίδει 1.163 ίππους (τίποτα δηλαδή…) με την τελική ταχύτητα να προσεγγίζει τα 402 km/h, με τα πρώτα 100 από αυτά, να έρχονται σε μόλις 2,8 sec! Ουαου… Αρωγός και το 7άρι sport κιβώτιο που αλλάζει τις σχέσεις σε ρυθμό πυροβόλου όπλου.

Advertisement
Advertisement

Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από carbon, η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, ενώ o διπλοτούρμπινος V8 των 5,8 λίτρων είναι τοποθετημένος στο κέντρο, κατασκευασμένος από ελαφρύ κράμα για εξοικονόμηση βάρους, ενώ επιστρατεύει έναν επίπεδο στροφαλοφόρο άξονα αεροπορικού τύπου…

Όσον αφορά την εμφάνιση, η Zenvo TS1 GT σχεδιάστηκε με τέλεια ροή αέρα για τη σωστή διαχείριση της κάθετης δύναμης, αν και η εμφάνισή της ήταν επίσης εμπνευσμένη από το “μυϊκή ένταση μιας λέαινας καταδιώκοντας τη λεία της”.

Μια πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει πώς οι αιχμηρές γραμμές στους θόλους των τροχών, την οροφή, τη μεσαία γραμμή και τις εισαγωγές αέρα κάτω από τα πλευρά συνδέεται με αυτή τη “μυϊκή” ικανότητα…

Advertisement

zenvo-ts1-gt-tsiro-640

 

Advertisement