Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υβριδικό το νέο μοντέλο της Aston Martin

Ελλάδα 8:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Υβριδικό το νέο μοντέλο της Aston Martin

ΝΕΑ

Υβριδικό το νέο μοντέλο της Aston Martin

ΝΕΑ

Η Aston Martin επιβεβαίωσε ότι το νέο της μοντέλο, το οποίο αναμένεται να βρεθεί απέναντι σε άλλα supercars, όπως η Ferrari 488 GTB ή η McLaren 720S, θα διαθέτει έναν υβριδικής τεχνολογίας κινητήρα, που θα συνδυάζεται με το σύνολο εσωτερικής καύσης.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Στο παρασκήνιο της πρόσφατης Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aston Martin, Andy Palmer, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους, ότι το νέο μοντέλο της βρετανικής φίρμας, θα εξελιχθεί σε συνεργασία με την ομάδα της Φόρμουλα 1, Red Bull Racing. Θα είναι ουσιαστικά το δεύτερο μοντέλο στη γκάμα της Aston Martin, το οποίο θα αποτελεί προϊόν κοινής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο εταιρείες, μετά την Valkyrie.

Baby-Aston-Martin-Valkyrie-Hybrid-2-chariatis-530

Ο Palmer δεν αποκάλυψε περισσότερα στοιχεία σχετικά με τον κινητήρα του συγκεκριμένου μοντέλου, παρά μόνο ότι θα είναι κεντρομήχανο, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός V12 συνόλου, με προτιμότερο τον V8 twin-turbo των 4,0 λίτρων, ο οποίος προέρχεται από την Mercedes-AMG. Ο εν λόγω κινητήρας θα συνδυάζεται με έναν υβριδικής τεχνολογίας, ενώ πιθανότατα η ισχύς του να ξεπερνά τους 700 ίππους.

Advertisement

Baby-Aston-Martin-Valkyrie-Hybrid-3-chariatis-640

Εκτός του κινητήρα, η νέα Aston Martin θα διαθέτει monocoque πλαίσιο από ανθρακόνημα και αλουμίνιο, προσφέροντας χαμηλό βάρος. Ο Palmer δήλωσε επίσης ότι η Valkyrie δημιουργήθηκε  αποκλειστικά ως μοντέλο-οδηγός για το νέο μοντέλο, που θα είναι το πρώτο στην ιστορία της φίρμας που θα έχει τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο.

Advertisement