Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υπηρεσία μεταφορών με αυτόνομα αυτοκίνητα από τις Daimler και Bosch

Ελλάδα 20:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Υπηρεσία μεταφορών με αυτόνομα αυτοκίνητα από τις Daimler και Bosch

ΝΕΑ

Υπηρεσία μεταφορών με αυτόνομα αυτοκίνητα από τις Daimler και Bosch

ΝΕΑ

Οι Daimler και Bosch θα ξεκινήσουν ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη υπηρεσιών μεταφορών με αυτόνομα αυτοκίνητα το οποίο θα δοκιμαστεί στην Καλιφόρνια το 2019Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας τους οι δύο εταιρίες ανακοίνωσαν την έναρξη ενός πιλοτικού προγράμματος για την παροχή υπηρεσιών αυτόνομης οδήγησης.  Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 και σε αυτό θα χρησιμοποιούνται Mercedes-Benz S Class οι οποίες θα έχουν αυτονομία επιπέδου 4 και 5 και θα κινούνται στο κέντρο της πόλης του Σαν Χοσέ.

Η υπηρεσία θα διατίθεται αρχικά σε περιορισμένο αριθμό επιλεγμένων πελατών της Mercedes-Benz και θα χρησιμοποιεί μια εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο μέσω της οποίας θα δηλώνεται η επιθυμία για την χρήση ενός από τα αυτόνομα αυτοκίνητα της εταιρίας.

Η τεχνολογία και οι αλγόριθμοι των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης των S-Class θα έχουν εξελιχθεί από κοινού από τις Daimler και Bosch, με τη δεύτερη να έχει την ευθύνη της προμήθειας και όλων των απαιτούμενων αισθητήρων, και μονάδων ελέγχου. Οι δύο εταιρίες δεν έχουν διευκρινίσει ακόμα τον αριθμό των οχημάτων και τις λεπτομέρειες των υπηρεσιών που θα προσφέρουν. Πάντως το πρόγραμμα θα αποτελέσει μια πολύ σημαντική πηγή για την άντληση δεδομένων και πληροφοριών που θα αποδειχθούν σημαντικές για τη διαμόρφωση των μελλοντικών μεταφορών. Eπιπλέον οι άνθρωποι της Mercedes-Benz πιστεύουν πως η επαφή των χρηστών με τα αυτόνομα οχήματα τους μπορεί να λειτουργήσει σαν κίνητρο για να αποκτήσουν και οι ίδιοι ένα αυτοκίνητο Mercedes.

Advertisement
Advertisement

22433166-daimler-bosch-145654harpi640