Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξεκίνησε η παραγωγή του Nissan Micra

Ελλάδα 16:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ξεκίνησε η παραγωγή του Nissan Micra

ΝΕΑ

Ξεκίνησε η παραγωγή του Nissan Micra

ΝΕΑ

Η κατασκευή του νέου Νissan Micra ξεκίνησε. Οι πρώτες παραδόσεις του μοντέλου θα αρχίσουν τον επόμενο μήνα, ενώ μέχρι τα μέσα του 2017 θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις αγορές της Ευρώπης.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Η 5η γενιά του Nissan Micra αποκαλύφθηκε στην προηγούμενη έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι. Το ιαπωνικό μοντέλο αλλάζει σε όλα τα επίπεδα και ετοιμάζεται να λανσαριστεί στις αγορές της Ευρώπης. Αυτές τις μέρες, η Nissan ξεκίνησε την παραγωγή του μοντέλου, η οποία γίνεται σε συνεργασία με τη Renault, στο εργοστάσιο Φλιν στη Γαλλία. Το νέο Micra έρχεται με ένα άκρως ελκυστικό αμάξωμα με πολλές νευρώσεις, φώτα σε σχήμα boomerang, οροφή που δείχνει να αιωρείται στο πίσω τμήμα, αλλά και κρυμμένες στην κολώνα της οροφής πίσω χειρολαβές.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό βρίσκουμε μια επίσης πολύ μοντέρνα σχεδίαση, με οθόνη αφής 7 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό, σπορ τιμόνι με επίπεδο κάτω τμήμα, αλλά και χαμηλότερα τοποθετημένη θέση οδήγησης. Τεχνικά και μηχανικά, το νέο Micra θα έχει πολλά κοινά στοιχεία με το Renault Clio, αφού βασίζεται στο πάτωμά του, ενώ φέρει και τους ίδιους κινητήρες turbo βενζίνης και diesel, τους 0,9 TCe και 1,5 dCi των 90 ίππων. Λίγο αργότερα από το λανσάρισμά του, στη γκάμα θα προστεθεί και ο 1.000άρης ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας των 73 ίππων. Οι πωλήσεις του μοντέλου στη χώρα μας θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο, χωρίς να ξέρουμε σε τι επίπεδα θα κινηθούν οι τιμές του.