Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός BMW X2 Design Battle

Ελλάδα 20:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός BMW X2 Design Battle

ΝΕΑ

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός BMW X2 Design Battle

ΝΕΑ

Ταυτόχρονα με το επίσημο λανσάρισμα της νέας BMW Χ2 στη ρωσική αγορά, ο τοπικός επίσημος εισαγωγέας δημιούργησε έναν πρωτότυπο διαγωνισμό, με τη συμμετοχή πάνω από 40 καλλιτεχνών,  ο οποίος έχει σαν στόχο την εικαστική παρέμβαση διάφορων καλλιτεχνών, σε ότι αφορά την διαφορετικότητα.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Τα εικονικά σχέδια που θα παρουσιαστούν στον διαγωνισμό BMW X2 Design Battle, πρέπει να ερμηνευθούν ως έννοιες και όχι ως συγκεκριμένη προεπισκόπηση μιας πιθανής εφαρμογής, επάνω στο νέο γερμανικό  crossover μοντέλο. Όλα τα σχέδια θα κριθούν και θα βαθμολογηθούν τόσο από Ρώσους, όσο και από ξένους επιμελητές. Ο νικητής του BMW X2 Design Battle θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει μέχρι την Ελβετία, για να επισκεφτεί την Διεθνή Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης «Art Basel». Να αναφέρουμε ότι ο διαγωνισμός σχεδιασμού της X2 αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της παγκόσμιας προβολής της τέχνης και του πολιτισμού από το BMW Group.

BMW-X2-design-Russia-15-chariatis-530

Σε ότι αφορά τη Χ2, πρόκειται για το νέο μοντέλο της βαυαρικής φίρμας που αποστασιοποιείται από τα καθιερωμένα και φέρνει υψηλά επίπεδα οδηγικής απόλαυσης. Με δυναμική εμφάνιση από όλες τις γωνίες, το νέο μοντέλο της BMW συνδυάζει το στιβαρό προφίλ της σειράς X με τη σπορτίφ φινέτσα ενός coupe. Χαρακτηριστικές λεπτομέρειες είναι οι θόλοι των τροχών με τετραγωνισμένο σχήμα, οι απολήξεις εξαγωγής και οι τονισμένες ποδιές.

Advertisement

BMW-X2-design-Russia-21-chariatis-640

Από μηχανολογικής πλευράς υπάρχουν τρεις εκδόσεις κινητήρων και κιβωτίων. Η βενζινοκίνητη BMW X2 sDrive20i με 192 ίππους και η έκδοση xDrive20d diesel με 190 ίππους. Επίσης, υπάρχει η xDrive25d diesel με 231 ίππους. Και τα δύο diesel μοντέλα διατίθενται στάνταρ με σύστημα τετρακίνησης xDrive και οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic. Το βενζινοκίνητο μοντέλο φέρει επτατάχυτο κιβώτιο Steptronic διπλού συμπλέκτη. Μέσα στον χρόνο θα υπάρχουν και η τρικύλινδρη sDrive18i και οι τετρακύλινδρες xDrive20i, sDrive18d και xDrive18d.

Advertisement