Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξεκίνησε η παραγωγή του ηλεκτρικού Audi E-Tron

Ελλάδα 20:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ξεκίνησε η παραγωγή του ηλεκτρικού Audi E-Tron

ΝΕΑ

Ξεκίνησε η παραγωγή του ηλεκτρικού Audi E-Tron

ΝΕΑ

Η Audi ετοιμάζεται να παρουσιάσει το πρώτο της ηλεκτρικό SUV και πλέον, η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η παραγωγή του χωρίς πάντως να έχει παρουσιαστεί επίσημα ακόμα στο κοινό. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Η επίσημη αποκάλυψη του Audi E-Tron θα γίνει στις 17 Σεπτεμβρίου σε ένα ειδικό event της γερμανικής εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο των Η.Π.Α., ώστε στη συνέχεια το νέο μοντέλο να πάρει τη θέση του στη γκάμα της μάρκας ως το πρώτο ηλεκτρικό SUV.

Η κατασκευή του E-Tron έχει ήδη ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Audi στις Βρυξέλλες του Βελγίου, εκεί όπου θα κατασκευάζεται από το 2019 και το E-Tron Sportback, το δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας.

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά στο σύστημα κίνησής του το νέο Audi E-Tron θα φέρει 2 ηλεκτροκινητήρες, που θα αποδίδουν συνδυαστικά 355 άλογα ισχύος και 561 Nm ροπής. Για 8 δευτερόλεπτα η ισχύς θα αυξάνεται στα 402 άλογα και η ροπή στα 664 Nm, δίνοντας ένα επιπλέον boost για μια προσπέραση.

Advertisement
Advertisement

Στο πεδίο των επιδόσεων, το 0-100 km/h αναμένεται να απαιτεί κάτω από 6.0 sec, ενώ η αυτονομία με μια μόνο φόρτιση θα ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα, με βάση τα νεότερα και πιο αυστηρά δεδομένα μέτρησης κατανάλωσης WLTP. Περισσότερα σε κάθε περίπτωση για το νέο μοντέλο θα γνωρίζουμε σε 2 περίπου εβδομάδες, όταν και η Audi παρουσιάσει επίσημα το νέο E-Tron.

The Audi e-tron prototype in Geneva