Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξεκίνησε η παραγωγή του Ford Puma

Ελλάδα 1:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ξεκίνησε η παραγωγή του Ford Puma

ΝΕΑ

Ξεκίνησε η παραγωγή του Ford Puma

ΝΕΑ

Η παραγωγή του νέου Ford Puma ξεκίνησε στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Κραϊόβα της Ρουμανίας.

Advertisement
Advertisement

Το νέο crossover της Ford προσφέρεται με την τεχνολογία ηλεκτροκίνησης Ford EcoBoost Hybrid 48 volt, αποτελώντας το πρώτο υβριδικό όχημα που θα κατασκευάζεται στη Ρουμανία.

Η Ford έχει αυξήσει το ανθρώπινο δυναμικό της προσλαμβάνοντας επιπλέον 1.700 άτομα και έχει επενδύσει περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ στις εγκαταστάσεις της στην Κραϊόβα, προκειμένου να υποστηρίξει την παραγωγή ενός μοντέλου που συνδυάζει την υψηλή απόδοση ενός ήπιου υβριδικού συστήματος κίνησης και τον πολύ μεγάλο χώρο αποσκευών (456 lt.), με το ελκυστικό σχεδιαστικό στιλ. Με τον τρόπο αυτό, η συνολική επένδυση της Ford στην Κραϊόβα έχει ανέλθει σε περίπου 1,5 δις ευρώ από το 2008 μέχρι και σήμερα.

Το νέο Ford Puma είναι ένα από τα οκτώ ηλεκτροκίνητα μοντέλα που φέρνει φέτος η Ford στην Ευρωπαϊκή αγορά. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η Ford ανακοίνωσε ότι όλες οι νέες σειρές επιβατικών μοντέλων της θα περιλαμβάνουν και μία ηλεκτροκίνητη έκδοση – ήπια υβριδική, πλήρως υβριδική, plug-in υβριδική ή πλήρως ηλεκτρική – διαμορφώνοντας έτσι μία ολοκληρωμένη γκάμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων για τους Ευρωπαίους αγοραστές. Η εταιρεία εκτιμά ότι οι ηλεκτροκίνητες εκδόσεις θα έχουν ποσοστό άνω του 50% επί του συνόλου των πωλήσεων επιβατικών οχημάτων της μάρκας μέχρι τα τέλη του 2022.

Advertisement
Advertisement

Ήδη διαθέσιμο για παραγγελία σε όλη την Ευρώπη, το νέο Ford Puma πλαισιώνει την αυξανόμενη γκάμα των SUV και crossover μοντέλων της Ford στην Ευρώπη. Η Ford Romania απασχολεί περίπου 6.000 εργαζόμενους στην παραγωγή του νέου Puma, του EcoSport, καθώς και του EcoBoost βενζινοκινητήρα του 1.0 λίτρου της  Ford, ο οποίος έχει διακριθεί 11 φορές με βραβεία στον καταξιωμένο θεσμό “International Engine & Powertrain of the Year”.