Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

WRC, Ράλι Μεξικού: Επεισοδιακό πρώτο σκέλος, μπροστά ο Ogier

Ελλάδα 7:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC, Ράλι Μεξικού: Επεισοδιακό πρώτο σκέλος, μπροστά ο Ogier

ΝΕΑ

WRC, Ράλι Μεξικού: Επεισοδιακό πρώτο σκέλος, μπροστά ο Ogier

ΝΕΑ

Μετά από μία «γεμάτη» πρώτη ημέρα πλήρους δράσης, ο Sebastien Ogier βρίσκεται στην κορυφή της γενικής κατάταξης του Ράλι Μεξικού, τρίτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

Στην πρώτη χωμάτινη μάχη της σεζόν, είδαμε πολλές ανακατατάξεις, με τον Andreas Mikkelsen να είναι αυτός που πήρε νωρίς κεφάλι με το Hyundai i20 Coupe WRC. Όμως ο Νορβηγός εγκατέλειψε με σπασμένη ανάρτηση όταν λίγο πριν τον τερματισμό του απογευματινού περάσματος από την ειδική «El Chocolate» χτύπησε μία μεγάλη πέτρα.

Αυτό έφερε τον teammate του Dani Sordo να μάχεται στην κορυφή με το Citroen C3 WRC του Ogier. Όμως ο Ισπανός είχε ίδια τύχη, αυτή τη φορά χωρίς να κάνει λάθος αφού το Hyundai του σταμάτησε σε απλή διαδρομή με πρόβλημα στα ηλεκτρικά.

Έτσι, παρά το κλατάρισμα στην ΕΔ7, ο Ogier έκλεισε το σκέλος στην κορυφή, με προβάδισμα 14.8 δευτερολέπτων από τον Elfyn Evans με το Ford Fiesta WRC. Ο οδηγός της M-Sport έδωσε όλη μέρα τη δική του μάχη με το Toyota Yaris WRC του Kris Meeke και το φινάλε της ημέρας τον βρήκε με προβάδισμα 6.3 δευτερολέπτων.

Advertisement
Advertisement

Άλλα 16 δευτερόλεπτα πιο πίσω είναι ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Ott Tanak, που είχε τον άχαρο ρόλο να περνάει πρώτος από τις ειδικές. Παρ’ όλα αυτά, κατάφερε να βρεθεί ψηλότερα απ’ ότι περίμενε, «προσπερνώντας» στις υπέρ-ειδικές το C3 του Esapekka Lappi.

Τον βοήθησαν βέβαια και οι εγκαταλείψεις, στις οποίες συγκαταλέγεται και ο teammate του στην Toyota, Jari-Matti Latvala, που έμεινε με πρόβλημα στον εναλλάκτη. Αξιοσημείωτη εγκατάλειψη ήταν και αυτή του Teemu Suninen που είχε έξοδο στο πρωινό loop.

Όσο για τον Thierry Neuville, παρότι αδιάθετος, δεν το έβαλε κάτω. Αν κα έβγαινε δεύτερος στο δρόμο και έχασε περίπου 45 δευτερόλεπτα λόγω κλαταρίσματος το πρωί, είναι έκτος, ακριβώς ένα λεπτό πίσω από τον Ogier.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη:
Ogier / Ingrassia (Citroën C3 WRC) 1:18:33.8
Evans / Martin (Ford Fiesta WRC) +14.8
Meeke / Marshall (Toyota Yaris WRC) +21.1
Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) +37.1
Lappi / Ferm (Citroën C3 WRC) +39.1
Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +1:00.7

Advertisement

Το σκέλος του Σαββάτου περιλαμβάνει δυο πανομοιότυπα loop τριών σκληρών χωμάτινων ειδικών στα βουνά βόρειο-ανατολικά της Λεόν κι έπειτα δύο υπέρ-ειδικές στην πόλη, συνολικής απόστασης 138.77 χρονομετρημένων χιλιομέτρων.