Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW ID.1 από το 2023

Ελλάδα 22:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW ID.1 από το 2023

ΝΕΑ

VW ID.1 από το 2023

ΝΕΑ

Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης από την VW, θα είναι το ID.1 και αναμένεται να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του το 2023.

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen αυξάνει διαρκώς τα μέλη της ηλεκτρικής «οικογένειας» μοντέλων ID. Η βασική επιλογή που θα υπάρχει στη σχετική γκάμα της, θα κάνει την εμφάνισή της το 2023 και αναμένεται να είναι ανάλογου μεγέθους με το e-UP! το οποίο και θα αντικαταστήσει. Στην προκειμένη περίπτωση για την αισθητική προσέγγιση του αυτοκινήτου, έχει ασχοληθεί «κατασκοπευτικά» ο γνωστός για τις εύστοχες προβλέψεις του, Andrei Avarvarii και έτσι έχουμε μια ιδέα για το πώς θα είναι το περίφημο μικρό μοντέλο της οικογένειας ID.

Advertisement
Advertisement

Από τεχνικής απόψεως, το ID.1 αναμένεται να παρουσιαστεί σε δύο εκδοχές αναφορικά με τις μπαταρίες και την αυτονομία του. Το 5θυρο αμάξωμα θα διατηρεί την αισθητική του Up! με την «τετραγωνισμένη» διάθεση αλλά και τα χαρακτηριστικά του family look όλων των αυτοκινήτων της οικογένειας ID. Η αρχιτεκτονική της πλατφόρμας MEB φυσικά και θα έχει τον πρώτο λόγο για την εξέλιξη του μικρού ηλεκτρικού και βάσει αυτής, η χωρητικότητα των μπαταριών στις δύο εκδόσεις αναμένεται να είναι 24 και 36 kWh.

Με το μοντέλο αυτό, η VW βάζει στο στόχαστρο τα ηλεκτρικά Honda E και Mini Electric αν και με την επιβεβαίωση των πληροφοριών που θέλουν την αυτονομία (στην έκδοση με τη μεγαλύτερη μπαταρία) να είναι 300 χιλιόμετρα, το μοντέλο της VW θα έχει ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα. Πάντως αξίζει να σημειώσουμε πως οι προσδοκίες της VW από το μικρό ηλεκτρικό μοντέλο, είναι αυξημένες, με δεδομένο το ότι ο στόχος του 2025 για ένα εκατομμύριο πωλήσεις ηλεκτρικών, έχει μετατοπιστεί χρονικά πιο κοντά, στο 2023.

Advertisement