Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW-Ford: Συνεργασία σε πολλά επίπεδα, δεν υπάρχει συγχώνευση

Ελλάδα 14:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

VW-Ford: Συνεργασία σε πολλά επίπεδα, δεν υπάρχει συγχώνευση

ΝΕΑ

VW-Ford: Συνεργασία σε πολλά επίπεδα, δεν υπάρχει συγχώνευση

ΝΕΑ

Την από κοινού εξέλιξη με την Ford, των ελαφριών επαγγελματικών της οχημάτων ανακοίνωσε ο όμιλος VW στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε την ετήσια συνάντηση του δ.σ. της. Δεν υπάρχει σενάριο για συγχώνευση μεταξύ των δύο κολοσσών. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Πολλά ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες για την επικείμενη συνεργασία μεταξύ της Volkswagen της Ford αλλά και για πιθανή συγχώνευση μεταξύ των δύο ομίλων. Όλα αυτά τα θεωρητικά σενάρια έλαβαν τέλος μετά και τις ανακοινώσεις που ακολούθησαν την ετήσια συνάντηση των μελών του διοικητικού συμβουλίου του γερμανικού ομίλου.

Δια στόματος του διευθύνοντος συμβούλου τους Herbert Diess, οι Γερμανοί ανακοίνωσαν με λίγα λόγια πως οι συζητήσεις μεταξύ VW και Ford για συμμαχία στην εξέλιξη και κατασκευή ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων βρίσκεται σε καλό δρόμο. Ο Diess πιστεύει ότι τα προϊόντα των δύο εταιριών αλληλοσυμπληρώνονται πολύ καλά τόσο σαν προϊόντα όσο και στις περιοχές που διατίθενται.

Dr. Herbert Diess, Chairman of the Board of Management of Volkswagen AG

Advertisement
Advertisement

Το χαμηλότερο κόστος εξέλιξης, μέσω κλίμακας οικονομιών είναι ένας από τους βασικούς λόγους για αυτή τη συνεργασία με την VW να αναφέρει χαρακτηριστικά πως έτσι θα της επιτραπεί να συνεχίσει να παράγει το Amarok και να έχει παράλληλα κέρδος.

Οι δύο εταιρίες θα παραμείνουν φυσικά ανταγωνιστές καθορίζοντας ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλο την εμπορική και τιμολογιακή πολιτική τους, όπως και τον σχεδιασμό της προώθησης των προϊόντων τους, ενώ Diess δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει και την “αναγνώριση επιπλέον πεδίων για συνεργασία πέρα από τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα όπου βλέπουμε επίσης δυναμική για συνεργασία”. Λογικά οι δηλώσεις του ισχυρού άντρα του γερμανικού ομίλου αφορούν την ηλεκτροκίνηση.