Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW: Δύο concept από τους μαθητευόμενους της στο Wörthersee

Ελλάδα 2:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW: Δύο concept από τους μαθητευόμενους της στο Wörthersee

ΝΕΑ

VW: Δύο concept από τους μαθητευόμενους της στο Wörthersee

ΝΕΑ

H Volkswagen αποκάλυψε το GTI TCR των 290 ίππων στο Wörthersee, στο μεγαλύτερο meeting για τους φίλους του GTI στον κόσμο, έδειξε όμως παράλληλα και άλλα δύο πρωτότυπα μοντέλα που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά από τους νέους μαθητευόμενους της. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο μοντέλο ονομάζεται Golf GTI Next Level και είναι επί της ουσίας ένα φτιαγμένο GTI. Ξεχωρίζει για τα πλαϊνά γραφικά σε σχήμα μύτης βέλους, το σκουρόχρωμο πίσω μέρος που έρχεται σε αντίθεση με το λευκό χρώμα του υπόλοιπου αμαξώματος αλλά και την γραμμή στη μέση του καπό σε μαύρο και κόκκινο. Το GTI των μαθητευόμενων φέρει εξωτερικά και το αεροδυναμικό κιτ της Volkswagen, ενώ στον τομέα των αναρτήσεων τα αμορτισέρ έχουν αντικατασταθεί από άλλα της Bilstein. Εξωτερικά οι βελτιώσεις ολοκληρώνονται από τις ζάντες 20 ιντσών που προέρχονται από ένα Audi R8.

VW-Golf-GTI-Concept-640-3

Περισσότερη και πιο σημαντική δουλειά από τους μαθητευόμενους έχει γίνει στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, όπου βλέπουμε επενδύσεις σε δύο τόνους με το κόκκινο να κάνει την παρουσία του κάτι παραπάνω από αισθητή και το δέρμα nappa να συνδυάζεται με alcantara.

Advertisement
Advertisement

VW-Golf-GTI-Concept-640-2

Εκεί που τα πράγματα αλλάζουν τελείως είναι στο πίσω μέρος με το κάθισμα να έχει αφαιρεθεί και τη θέση του να έχει πάρει ένα premium σύστημα ήχου 2.480 watt! Υπάρχει επίσης και μία πτυσσόμενη οθόνη σεβαστών διαστάσεων για να μην σας λείψει ποτέ το gaming.

VW-Golf-GTI-Concept-640-5

Advertisement

Στα του κινητήρα, η απόδοση δεν θα μπορούσε να μείνει φυσικά στα στάνταρ επίπεδα. Ο δίλιτρος turbo κινητήρας φέρει πλέον σφυρήλατα πιστόνια, μεγαλύτερο υπερσυμπιεστή αλλά και νέο σύστημα εξαγωγής, με αποτέλεσμα η απόδοσή του να ανέρχεται στους 411 ίππους και η ροπή στα 511 Nm.

Το δεύτερο concept που παρουσίασε η άλλη ομάδα μαθητευόμενων της Volkswagen είναι το Golf Variant TGI GMOTION, με όνομα και χαρακτήρα σαφώς πιο συντηρητικό από του πρώτου και καμιά αλλαγή στον 1.500άρη κινητήρα των 131 ίππων.

Advertisement

VW-Golf-GTI-Concept-640

Και εδώ στην εξωτερική σχεδίαση ξεχωρίζουν τα γραφικά που έχουν επιλέξει οι άνθρωποι της VW αλλά και οι μαύροι τροχοί των 20 ιντσών που συνοδεύονται επίσης από αναβάθμιση στην ανάρτηση αλλά και στα φρένα. Η μπαγκαζιέρα οροφής είναι εκεί για να τονίσει τον πρακτικό χαρακτήρα της έκδοσης. Φωτογραφίες δεν έχουμε προς το παρόν από το εσωτερικό, το οποίο όμως κινείται σε ανάλογη φιλοσοφία με του NEXT LEVEL, όσον αφορά στις επιλογές υλικών και χρωμάτων.

VW-Golf-GTI-Concept-640-4

Advertisement