Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW-Ducati: Έπεται διαζύγιο ή όχι;

Ελλάδα 8:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW-Ducati: Έπεται διαζύγιο ή όχι;

ΝΕΑ

VW-Ducati: Έπεται διαζύγιο ή όχι;

ΝΕΑ

Οι φήμες περί αποχώρησης της ιταλικής εταιρείας κατασκευής μοτοσικλετών Ducati από τον Όμιλο της VW κυκλοφορούν εδώ και αρκετό καιρό στην παγκόσμια αγορά. Να αναφέρουμε ότι η φίρμα από το Borgo Panigale εξαγοράστηκε από τον γερμανικό όμιλο το 2012, αλλά από τότε οι δύο κατασκευαστές δεν έχουν βρει την κατάλληλα «χημεία» στην συνεργασία τους.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Το 2015, λίγο μετά το σκάνδαλο «Dieselgate», ξεκίνησε η έντονη φημολογία περί πώλησης της Ducati, κάτι που αρνήθηκε κατηγορηματικά ένα χρόνο μετά ο τέως Διευθύνων Σύμβουλος της Audi, Rupert Stadler. Μάλιστα, την ίδια χρονιά, το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο IG Metall άσκησε μεγάλες πιέσεις στον Όμιλο VW  για να μην πωληθεί η Ducati. Τώρα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Autonews Europe, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Herbert Diess, αναζητά νέες λύσεις στο συγκεκριμένο θέμα. Όπως δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξής του στην εφημερίδα Handelsblatt «το μέλλον της Ducati θα υπάρχει μόνο μέσα από συγχωνεύσεις ή συνεργασίες με άλλες φίρμες».

bd92a851-vw-wants-to-merge-ducati-2-chariatis-530

Την προηγούμενη χρονιά η VW ήθελε να πουλήσει τη Ducati, ως μέρος της αναθεώρησης των  περιουσιακών στοιχείων, που θα μπορούσε να αυξήσει τα ταμειακά αποθέματα του Ομίλου κατά περίπου 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Αλλά οι εργαζόμενοι, καθώς και οι οικογένειες Porsche και Piech αντέδρασαν, με αποτέλεσμα να ναυαγήσουν όλες οι συζητήσεις.