Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

“Βρήκαμε” την Mercedes-Benz του Hitler

Ελλάδα 2:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

“Βρήκαμε” την Mercedes-Benz του Hitler

ΝΕΑ

“Βρήκαμε” την Mercedes-Benz του Hitler

ΝΕΑ

Συνήθως, όταν ακούτε για ένα αυτοκίνητο που πωλείται με διάσημους ιδιοκτήτες του παρελθόντος, θα υποθέσετε ότι μιλάμε για αστέρες κινηματογράφου, μουσικούς και αγωνιστικούς οδηγούς, όχι πάντα δικτάτορες, και σχεδόν ποτέ δεν είναι ο χειρότερος από τους χειρότερους: Adolf Hitler. Η Mercedes-Benz 770K Grosser Open Tourer του 1939 του ανήκε και θα δημοπρατηθεί από την Worldwide Auctioneers στις 17 Ιανουαρίου.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Πριν προχωρήσουμε περαιτέρω, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι οι Παγκόσμιοι Δημοπρατεις, όπως και στο σύνολό τους οι Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν δηλώσει την απέχθεια τους στον Hitler και τους Ναζί . Στην προκειμένη περίπτωση, σημειώστε πως το 10% της τιμής πώλησης της συγκεκριμένης Mercedes, θα δωθεί για την ενημέρωση του ολοκαυτώματος και των εγκλημάτων των Ναζί και του αρχηγού τους.
Σε ότι αφορά το αυτοκίνητο και την ιστορία του, σύμφωνα με τη δημοπρασία, το αυτό, ανατέθηκε σε αξιωματικό των SS και οδηγό τον Erich Kempka. Χρησιμοποιήθηκε για την επίσκεψη αξιωματούχων και για μεγάλες ναζιστικές παρελάσεις. Χρησιμοποιήθηκε σε αυτές τις παρελάσεις μεταξύ 1939 και 1941.

car_reminder_2

Advertisement
Advertisement

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά του Hitler, εξοπλίστηκε με πρόσθετη προστασία. Η τοποθέτηση θωράκισης τοποθετήθηκε στις πλευρές και στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Το παρμπρίζ είναι ανθεκτικό στις σφαίρες και ένας θωρακισμένος πίνακας μπορεί να σηκωθεί στο πίσω μέρος πίσω από τα καθίσματα αν προσδιοριστεί μεγαλύτερη απειλή.

Ο τυποποιημένος εξοπλισμός της Mercedes 770K είναι επίσης εντυπωσιακός, όπως και ο υπερτροφοδοτούμενος 7,7-λίτρων σε σειρά 8κύλινδρος κινητήρας κάτω από το καπό, που αποδίδει 230 ίππους. Συνδυάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο πέντε ταχυτήτων. Η προσοχή στη λεπτομέρεια στον κινητήρα είναι εντυπωσιακή.

Mercedes-Benz-Hitler-tsiro-640

Advertisement

Η κατοχή αυτού του αυτοκινήτου θα ήταν σίγουρα μια… συγκρουόμενη εμπειρία. Από τη μία πλευρά, είναι ένα όμορφο και εντυπωσιακό όχημα, ενώ, από την άλλη, το αυτοκίνητο συνελήφθη από Συμμαχικές δυνάμεις, την ώρα που ένας Αμερικανός αξιωματικός έγραψε σε επιστολή ότι ήταν υπέροχο να το οδηγεί. Αλλά από την άλλη πλευρά, ανήκε και χρησιμοποιήθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα τέρατα της ιστορίας.

 

Advertisement