Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Βραβείο ασφάλειας για τα Subaru

Ελλάδα 23:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βραβείο ασφάλειας για τα Subaru

ΝΕΑ

Βραβείο ασφάλειας για τα Subaru

ΝΕΑ

To Ινστιτούτο Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων των ΗΠΑ βραβεύει τα μοντέλα της Subaru που εξοπλίζονται με το σύστημα EyeSight.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φούζας

Tα Subaru Legacy, Outback και Forester απέσπασαν το βραβείο «2017 TOP SAFETY PICK +» από το Ινστιτούτο Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων στην Αμερική. Ειδικότερα, ο συγκεκριμένος οργανισμός έκρινε ότι τα συγκεκριμένα μοντέλα, που εφοδιάζονται με το σύστημα EyeSight, προσφέρουν υψηλά επίπεδα ασφάλειας στους επιβάτες, ενισχύοντας παράλληλα την οδική ασφάλεια.

Το εν λόγω σύστημα έχει ενσωματωμένη κάμερα στον εσωτερικό καθρέπτη, η οποία σκανάρει το δρόμο και αν διαπιστωθεί ότι επίκειται σύγκρουση με αυτοκίνητο ή πεζό, τότε επεμβαίνει αυτόματα και φρενάρει το αυτοκίνητο (περιλαμβάνεται και adaptive cruise control).

Advertisement
Advertisement

H Fuji Heavy Industries Ltd., εταιρεία κατασκευής των αυτοκινήτων Subaru, αναφέρει ότι περισσότερα από 1 εκατομμύριο οχήματά της εφοδιάζονται με το σύστημα EyeSight, από το 2008 που το λανσάρισε τη συγκεκριμένη τεχνολογία, έως σήμερα. Επίσης, υποστηρίζει ότι σύμφωνα με στοιχεία ατυχημάτων στην Ιαπωνία, τα Subaru που φέρουν το παραπάνω σύστημα εμπλέκονται σε λιγότερα ατυχήματα.