Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Βραβείο σχεδίασης για τη Disco Volante

Ελλάδα 10:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βραβείο σχεδίασης για τη Disco Volante

ΝΕΑ

Βραβείο σχεδίασης για τη Disco Volante

ΝΕΑ

Το κοινό στην εκδήλωση Concorso di Eleganza di Villa d’Este του 2013 ανέδειξε την Alfa Romeo Disco Volante by Touring ως το πιο ελκυστικό πρωτότυπο, χαρίζοντάς της το βραβείο «Σχεδίασης για πειραματικά αυτοκίνητα και πρωτότυπα». ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Οι γραμμές του θυμίζουν την Alfa Romeo 1900 C52 που σχεδιάστηκε το 1952 από το ίδιο ατελιέ, της  Carrozzeria Touring, στο Μιλάνο. Το διθέσιο κουπέ βασίζεται στην 8C Competizione, με την οποία μοιράζεται σασί και κινητήρα. Χρησιμοποιεί V8 κινητήρα χωρητικότητας 4.7 lt, που βγάζει 450 ίππους και μέγιστη ροπή 480 Nm.

Για τη κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν ανθρακονήματα και αλουμίνιο, με στόχο την ελαχιστοποίηση του βάρους. Όπως άλλωστε και το μοντέλο έμπνευσης, που επειδή χαρακτηριζόταν επίσης από πολύ χαμηλό βάρος και καλή αεροδυναμική, είχε αποκτήσει το παρατσούκλι «Ιπτάμενος Δίσκος» (Disco Volante).

Advertisement
Advertisement

Η αρχιτεκτονική του περιλαμβάνει κινητήρα εμπρός, με σύστημα μετάδοσης και κίνηση πίσω, μια διάταξη που εξασφαλίζει εξαιρετικά ισορροπημένη κατανομή βάρους 49-51% ανάμεσα στο εμπρός και το πίσω μέρος, ενώ οι αναρτήσεις είναι με διπλά ψαλίδια. Ο ελαφρύς κινητήρας είναι ένας V8 4,7 λίτρων, με 450 ίππους και μέγιστη ροπή 480 Nm. Το κιβώτιο είναι ηλεκτρικά ελεγχόμενο, με 6 σχέσεις και paddles στο τιμόνι για τις αλλαγές ταχυτήτων, ενώ το διαφορικό είναι μπλοκέ και οι μεγάλοι δίσκοι των φρένων αεριζόμενοι. Με αυτά τα μηχανικά μέρη η Alfa Romeo Disco Volante by Touring επιταχύνει από 0 ως 100 km/h σε 4.2sec και φτάνει τα 290 km/h.

Κάθε αυτοκίνητο χρειάζεται πάνω από 4.000 ώρες εξειδικευμένης δουλειάς και κατασκευάζεται μόνο κατά παραγγελία. Το μοντέλο με αριθμό παραγωγής 01 παρουσιάστηκε στην εκδήλωση του Concorso di Eleganza, ενώ άλλα δύο ολοκληρώνονται σύντομα.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση χρόνια τώρα γίνεται για να τιμήσει τα ιστορικά αυτοκίνητα και να απονείμει βραβεία στα πιο ελκυστικά πρωτότυπα μέσω δημοψηφίσματος του κοινού στους κήπους της Villa. Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη συνεχή χρονιά που η Alfa Romeo κερδίζει το «Βραβείο σχεδίασης για πειραματικά αυτοκίνητα και πρωτότυπα» αφού 2012 ο ίδιος τίτλος απονεμήθηκε από το κοινό στην 4C.

Advertisement