Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Βουλγαρία: Στον εισαγγελέα οι ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων

Ελλάδα 11:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βουλγαρία: Στον εισαγγελέα οι ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Βουλγαρία: Στον εισαγγελέα οι ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Σε μια κίνηση που στόχο έχει να πατάξει τη φοροδιαφυγή και το «μαύρο» χρήμα, η Γενική Εισαγγελία της Βουλγαρίας διέταξε την επί τόπου έρευνα στους ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων συγκεκριμένων μαρκών που κυκλοφορούν στη χώρα. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις δηλώσεις της εκπροσώπου της Εισαγγελίας κας. Rumyana Arnaudova, οι αρχές της χώρας θα ελέγξουν τους ιδιοκτήτες των 435 Bentley, Ferrari, Lamborghini, Maybach και Rolls-Royce που κυκλοφορούν στην Βουλγαρία.

Στόχος των ελέγχων είναι να εξακριβωθεί εάν η αγορά αυτών των αυτοκινήτων έχει γίνει με χρήματα που δεν δικαιολογούνται με βάση τα φορολογικά τους στοιχεία ή έχουν προκύψει από «ξέπλυμα» χρήματος. Προς το παρόν δεν έχει δοθεί μια σαφής εξήγηση γιατί επιλέχθηκαν οι ιδιοκτήτες μόνο αυτών των 5 μαρκών, πέρα από τη δήλωση ότι «η τιμή τους είναι πολύ υψηλή».

Το θέμα αυτό ενδέχεται να έχει προεκτάσεις και στη χώρα μας, αφού δεν αποκλείεται κάποια από τα αυτοκίνητα αυτά οι ιδιοκτήτες τους να δραστηριοποιούνται και στην Ελλάδα. Παράλληλα όλα δείχνουν πως οι συγκεκριμένοι έλεγχοι είναι η αρχή, όντας δεδομένο από τον εγχώριο Τύπο ότι θα επεκταθούν και σε «οικονομικότερες» μάρκες, όπως BMW, Mercedes, Audi, Lexus, Jeep, Porsche κ.λπ., οι ιδιοκτήτες των οποίων μπορεί να διαμένουν μόνιμα σε άλλη χώρα, εκτός Βουλγαρίας (και στην Ελλάδα φυσικά).

Advertisement
Advertisement

Το δεδομένο είναι πως οι έλεγχοι για φοροδιαφυγή και «μαύρο» χρήμα στη Βουλγαρία δεν θα περιοριστούν μόνο στα 435 παραπάνω αυτοκίνητα, αφού οι αρχές της χώρας θα ελέγξουν και τους 245 πολίτες που απέκτησαν το 2015 και το 2016 καινούργια σπίτια πληρώνοντας πάνω από 250.000 ευρώ, καθώς και τους 120 πολίτες που έχουν στην κατοχή τους κατοικίες αξίας πάνω από 400.000 ευρώ.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η κ. Arnaudova, οι ελεγκτές θα πρέπει μέσα σε τρεις μήνες να έχουν ολοκληρώσει τους ελέγχους, ώστε να εξακριβωθεί από που προήλθαν τα παραπάνω χρήματα.

Ferrari Bulgaria 640