Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volvo και Geely συγχωνεύουν τα τμήματα των κινητήρων τους

Ελλάδα 12:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Volvo και Geely συγχωνεύουν τα τμήματα των κινητήρων τους

ΝΕΑ

Volvo και Geely συγχωνεύουν τα τμήματα των κινητήρων τους

ΝΕΑ

Με στόχο την ανάπτυξη των επόμενης γενιάς κινητήρων εσωτερικής καύσης και υβριδικών συστημάτων κίνησης οι Volvo Cars και η Geely ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να συγχωνεύσουν τα τμήματα που αναπτύσσουν κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Advertisement
Advertisement

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Volvo τα οφέλη από αυτή τη στρατηγική κίνηση είναι πολλά. Η εταιρία με αυτή τη συγχώνευση των δύο τμημάτων θα μπορέσει να εστιάσει αποκλειστικά στην εξέλιξη των πλήρως ηλεκτρικών premium οχημάτων της που θα αποτελέσουν και τον πυρήνα της γκάμας της τα επόμενα χρόνια. Μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας η Volvo περιμένει τις μισές παγκόσμιες πωλήσεις της να αφορούν πλήρως ηλεκτρικά οχήματα και τις άλλες μισές αυτοκίνητα με υβριδικά συστήματα κίνησης.

Advertisement
Advertisement

Από την άλλη, για την Geely, η νέα εταιρία που θα προκύψει θα εξελίσσει, θα κατασκευάζει και θα προμηθεύει προηγμένους κινητήρες εσωτερικής καύσης και υβριδικά συστήματα κίνησης για τις Geely Auto, Proton, Lotus, LEVC and LYNK & CO. Μέσα στα σχέδια της Geely είναι και η προμήθεια μονάδων και σε τρίτους κατασκευαστές εφόσον εκδηλωθεί ανάλογο ενδιαφέρον.

Η νέα εταιρία αναμένεται να απασχολήσει 3.000 υπαλλήλους της Volvo Cars και άλλους 5.000 υπαλλήλους από το τμήμα κινητήρων εσωτερικής καύσης της Geely, στους οποίους περιλαμβάνεται και δυναμικό από τους τομείς της έρευνας και εξέλιξης, IT και κατασκευής, μεταξύ άλλων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο εταιρίες δεν αναμένεται να μειώσουν το εργατικό δυναμικό τους.

Advertisement

“Τα υβριδικά αυτοκίνητα χρειάζονται τους καλύτερους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Αυτή η νέα εταιρία θα έχει τις πηγές, το μέγεθος και την εξειδίκευση να εξελίσσει αυτά τα συστήματα μειώνοντας το κόστος”, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Volvo, Håkan Samuelsson.