Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Βολτάρει η νέα Aston Martin Lagonda

Ελλάδα 6:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βολτάρει η νέα Aston Martin Lagonda

ΝΕΑ

Βολτάρει η νέα Aston Martin Lagonda

ΝΕΑ

Η βρετανική φίρμα έχει προχωρήσει στην τελική φάση δοκιμών της Lagonda η οποία εθεάθη να βολτάρει στο καυτό Ομάν.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Γιατί στο Ομάν; Επειδή το υπερπολυτελές σεντάν της Aston Martin προορίζεται κυρίως για την αγορά της Μέσης Ανατολής και το γεγονός πως θα παραχθεί σε μόλις 100 αντίτυπα ανεβάζει ακόμη ψηλότερα τον “χρηματιστηριακό δείκτη” του αυτοκινήτου. Την Lagonda έχει επιμεληθεί αποκλειστικά το τμήμα “Q by Aston Martin”, ένα ειδικό τμήμα παραγγελιών της εταιρίας που αναλαμβάνει την εξατομίκευση του αυτοκινήτου.

Η βάση της Lagonda θα είναι το επιμηκυμένο πλαίσιο της Rapide VH, ενώ το αμάξωμα θα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα. Όσο για το ντιζάιν θα είναι σαφώς πιο γωνιώδες σε σχέση με τις άλλες Aston, προκειμένου να υπάρχει και μια σύνδεση με τη διάσημη πρόγονο.

Advertisement
Advertisement

Κινητήρας της Lagonda θα είναι ο V12 της Rapide, που για την περίσταση θα αποδίδει 550 ίππους. Η διάθεσή της θα ξεκινήσει μέσα στο 2015, σε τιμές που δεν ανακοινώνονται αλλά θα είναι ανάλογες μίας Bentley. Πέρα από την scoop φωτογραφία από το βρετανικό Autocar, παρακάτω μπορείτε να δείτε την πρώτη επίσημη φωτογραφία από την Aston Martin.